Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Γλυκό ψυγείου με μαύρη και λευκή σοκολάτα - Οικονομική συνταγή

Δοκιμάστε το!

29 Νοεμβρίου 2020 14:55
Γλυκό ψυγείου με μαύρη και λευκή σοκολάτα - Οικονομική συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα. Πρόκειται για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή. Θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει η μαύρη σοκολάτα, δείτε εδώ ένα γλυκό μόνο με κρέμα.

Υλικά

  • 250 γρ λευκή σοκολάτα
  • 300 μλ κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • Τρούφα
  • 150 γρ μπισκότα θρυμματισμένα

Εκτέλεση

  • Λιώσε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατεύω.
  • Ενώνω με τα μπισκότα.
  • Λιώσε τη λευκή σοκολάτα και άφησέ τη να κρυώσει. Χτύπησε με μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πρόσθεσέ την απαλά στη λευκή σοκολάτα.
  • Στρώσε το μείγμα της μαύρης σοκολάτας στον πάτο των ποτηριών ή της φόρμας που θες και από πάνω βάλε την λευκή κρέμα. Βάλε από πάνω τρούφα σοκολάτας. Βάλε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Πηγή: cookpad.com

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Ένα γλυκό ψυγείου σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ. Με την ευκαιρία να σας προτείνουμε και το δίχρωμο γλυκό ψυγείου που κάνει πάταγο!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ:

  • 2 νεροπότηρα (600ml) νερό
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
  • 6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
  • ½ λοβό βανίλιας
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 750ml γάλα φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 90γρ. κορν φλάουρ
  • 125γρ. μαργαρίνη

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη.
  2. Φτιάχνετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
  3. Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  5. Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν. Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.
  6. Συναρμολόγηση: Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα.
  7. Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.
  8. Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.

*Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: be2news.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share