Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χρυσαφένιες τυρομπαλίτσες - Πανεύκολη συνταγή

Με πέντε μόνο υλικά!

29 Νοεμβρίου 2020 11:22
Χρυσαφένιες τυρομπαλίτσες - Πανεύκολη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει την καλύτερη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι. Φτιάξτε... χρυσαφένιες τυρομπαλίτσες με πέντε μόνο υλικά και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν δε θέλετε τηγανητά, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 κιλό γκούντα τριμμένο
  • 125 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3-4 αυγά
  • πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το τυρί σε μια βαθιά λεκάνη, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Σπάμε δύο αυγά αρχικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε(με γάντια)για να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε μια σφιχτή ζύμη σαν πλαστελίνη.

Έπειτα προσθέτουμε από ένα αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Το μείγμα πρέπει να ενώνεται, αν ψιχουλιάζει τότε μόνο ρίχνουμε το τέταρτο αυγό. Προσοχή δεν πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (με γάντια) και τηγανίζουμε σε φριτέζα ή κατσαρόλα με μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα που... θα αφήσει «κάγκελο» και την πεθερά σου - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Ψάχνετε μια συνταγή, η οποία πριν από το κυρίως γεύμα θα τρελάνει τους οικείους σας; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια τυρόπιτα, η οποία θα αφήσει… κάγκελο άπαντες, ακόμη και την πεθερά σας, με το μυστικό να βρίσκεται στο φύλλο.

Πρόκειται για μια συνταγή λαχταριστή και εύκολη, καθώς μπορεί να χρειάζεται λίγη ώρα, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να το μετανιώσετε, αποφασίζοντας να την φτιάξετε, όπως και με την τυρόπιτα κοτσίδα.

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 6 σπιτικά χωριάτικα φύλλα
  • 6 αυγά (ή 4 αν προτιμάτε)
  • 3 ½ φλ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 600 γραμ. φέτα βαρελίσια σκληρή
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
  • Για την τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και φέτα, βάλτε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκ και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Αλλείφουμε λάδι στο ταψί
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
  • Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι. Τα χτυπάμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και θρυμματίζουμε τα τυριά.
  • Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο, στρώνουμε 2 φύλλα κάτω, ραντίζουμε με περίπου 3/4 φλ. μείγμα γάλα – αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά την επιφάνεια.
  • Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, ραντίζουμε με 3/4 φλ. μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Καλύπτουμε με το 4ο και το 5ο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  • Ραντίζουμε δηλαδή με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε, ενδιάμεσα, με τα υπόλοιπα τυριά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο.
  • Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
  • Extra Tip: Εάν δεν έχετε τόσο μεγάλο ταψί, τότε ελαττώστε το μείγμα κατά 2 αυγά. Να ξέρετε ότι οι ωραίες, αυθεντικές πίτες, ποτέ δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 3 εκατοστά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share