Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας κολλάνε οι πατάτες στο ταψί; Το απλό κόλπο για να τις ξεκολλήσετε

Τρομερό τρικ

28 Νοεμβρίου 2020 21:37
Σας κολλάνε οι πατάτες στο ταψί; Το απλό κόλπο για να τις ξεκολλήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε ετοιμάσει ένα όμορφο γεύμα, αλλά όλα δείχνουν να πλησιάζουν στην καταστροφή; Έχουν κολλήσει οι πατάτες στο ταψί σας και δεν ξέρετε πώς να τις βγάλετε χωρίς να χάσετε καμία;

Δεν χρειάζεται πανικός, μια και υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ για να μπορέσετε να θέσετε σε εφαρμογή το σχέδιό σας.

Απλά θα χρειαστείτε λίγο νερό. Ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, μόλις βγει από το φούρνο και κουνήστε ελαφρά για να ξεκολλήσουν οι πατάτες. Ενώ, δείτε ποιο είναι το τεράστιο λάθος στο τηγάνισμα που προκαλεί καρκίνο.

Πριν τηγανίσει τις πατάτες έριξε μέσα στο μπολ μερικά παγάκια - Ο λόγος; Ευφυέστατος!

Αυτό που πρέπει να συμβεί για να πετύχετε τέλεια τις τηγανιτές σας πατάτες είναι να μαγειρευτούν τέλεια στο εσωτερικό τους πριν προλάβουν να αρχίσουν να καίγονται απ’έξω. Και μιας και μιλάμε για τηγανητές πατάτες, δείτε εδώ το μυστικό για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της τηγανίλας.

Για να πετύχετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να μαγειρέψετε τις πατάτες σας δύο φορές. Και μπορεί κάτι τέτοιο να σας ακούγεται διπλή δουλειά αλλά αν θέλετε ελαφριές, τραγανές πατάτες τότε αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχετε. Διαφορετικά θα είναι είτε τραγανές απ’έξω αλλά ωμές μέσα είτε δεν θα είναι καθόλου τραγανές.

Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε:

Μόλις κόψετε τις πατάτες μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ με κρύο νερό μαζί με 1 κ.σ. λεμόνι. Έτσι δεν θα μαυρίσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τις μαγειρέψετε.

Ρίξτε μέσα στο μπολ με τις πατάτες μερικά φλιτζάνια πάγου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην μαυρίσουν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος οι πατάτες πολύ γρήγορα.

To καλύτερο λάδι για τραγανές πατάτες είναι το φυστικέλαιο. Ρίξτε λίγο από αυτό στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.

Στεγνώστε τις πατάτες σας με μια πετσέτα. Ρίξτε τις μέσα στο λάδι για 6-8 λεπτά. Βγάλτε τις από το τηγάνι και αφήστε τις σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε βάλει χαρτί κουζίνας να κρυώσουν λίγο. Μπορείτε μάλιστα να τις βάλετε και στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τις σερβίρετε. Διαφορετικά αφήστε τις έξω για 15 λεπτά το λιγότερο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι με το λάδι και μόλις αυτό ζεσταθεί ξανά ρίξτε και πάλι τις πατάτες για 2-3 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνουν τραγανές απ’έξω.

Βγάλτε τις σε πιάτο, ρίξτε αλάτι και ρίγανη και σερβίρετε αμέσως τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share