Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Ρίχνει τα παγωμένα κεφτεδάκια σε μία ηλεκτρική γάστρα και...

Πεντανόστιμη συνταγή!

27 Νοεμβρίου 2020 12:45
Ρίχνει τα παγωμένα κεφτεδάκια σε μία ηλεκτρική γάστρα και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είμαι καταπληκτική μαγείρισσα, αλλά είμαι φοβερή στο να βρίσκω μικρά κόλπα που κάνουν να φαίνομαι ότι είμαι.

Για παράδειγμα, μερικές φορές αναμιγνύω κάτι γλυκό σε ένα πιάτο που είναι παραδοσιακά αλμυρό- π.χ. προσθέτω σταφίδες σε ρολό – μπορεί να είναι κάτι απροσδόκητο που μετατρέπει ένα συμβατικό γεύμα σε αξιομνημόνευτο.

Όχι μόνο εκπλήσσονται οι άνθρωποι όταν αναμιγνύω μια γνώριμη γεύση φαγητού σε κάτι νέο και συναρπαστικό, αλλά αυτή η μικρή αλλαγή συνήθως μου εξοικονομεί και χρήματα.

Αυτό γίνεται επειδή συνήθως προσθέτω ένα συστατικό που έχω ήδη στο σπίτι, όπως η καστανή ζάχαρη ή η σοκολάτα.

Μία ευχάριστη συνταγή για πάρτυ που έχω πρόσφατα ανακαλύψει είναι αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια. Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι απίστευτα εύκολο να γίνουν – και επιπλέον να αξιοποιηθεί κάτι που πάντα έχετε στο σπίτι: ζελέ σταφυλιού!

Για να κάνετε αυτά τα απίστευτα μικρά κεφτεδάκια στο σπίτι, φροντίστε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Η τέχνη του κεφτέ: Το "μυστικό" με τη σόδα και το ψωμί

Συστατικά:

  • 1 Σακούλα κατεψυγμένα, πλήρως ψημένα κεφτεδάκια (περίπου 50 τεμάχια)
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 φλιτζάνια ζελέ σταφυλιού

Οδηγίες:

  • Προσθέστε τους κεφτέδες, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, και το ζελέ σε μια χύτρα ταχύτητας.
  • Μαγειρέψτε σε μεγάλη φωτιά για τρεις ώρες.
  • Περάστε τα κεφτεδάκια σε σουβλάκι.

Το κόλπο για τα κεφτεδάκι στην γάστρα

Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια που φάγατε ποτέ!

Όταν έχετε όρεξη για φαγητό της μαμάς, η καλύτερη επιλογή είναι τα κεφτεδάκια. Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι πεντανόστιμα – εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά.

Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο.

Ωστόσο, ανακαλύψαμε το μυστικό για ζουμερά κεφτεδάκια: ο ατμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Με αυτή την τεχνική το κρέας εκτίθεται στον ατμό και όχι στο βραστό νερό και έτσι τα κεφτεδάκια βγαίνουν πιο ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό γι’αυτή την συνταγή.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Υλικά:

Την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε το μίγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή. Στο βίντεο προτείνει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας στο ανακάτεμα.
  2. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στον ατμό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε την τεχνική του βίντεο ή την μέθοδο με το αλουμινόχαρτο που σας είχαμε παρουσιάσει.
  3. Αφού τα βγάλετε από τον ατμομάγειρα, μπορείτε να τα τηγανίσετε για λίγο έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο τραγανά.
  4. Συνεχίστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας με όποιον τρόπο θέλετε, μόνο που αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο ζουμερά από ποτέ.

Αυτό ήταν!

Η μέθοδος αυτή είναι πανεύκολη και στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλα τα βήματα αναλυτικά στο Athensmagazine.gr:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share