Λίγο πιπέρι και αν δεν είναι πολύ αλμυρή η φέτα αλάτι
1 φλ ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
Σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα μας ένα - ένα, λαδώνοντας τα καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί, τα 150 ml γάλα, το πιπέρι και προαιρετικά το αλάτι.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών πάνω από τα φύλλα, στρώνουμε αλλά 2 λαδωμένα φύλλα ενδιάμεσα και έπειτα βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα 500 ml γάλα. Αφού χαράξουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πίτα μας, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 1 ώρα ή ώσπου να ρουφήξει το ζουμάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αφού πασπαλίσουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι ψήνουμε για 1 ώρα.
Κορυφαία τραγανή τυρόπιτα με φέτα και άλλα 3 τυριά
Έχετε μια… μικρή πρωινή λιγούρα και θέλετε να την ικανοποιήσετε με μια νόστιμη συνταγή; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τραγανή τυρόπιτα, που φτιάχνεται με φέτα και άλλα τρία τυριά.
Με τη «σφραγίδα» του κορυφαίου σεφ, Βασίλη Καλλίδη, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη αλμυρή συνταγή και να την απολαύσετε μαζί με τους οικείους σας, όπως με την... αλλιώτικη τυρόπιτα.
Υλικά
2 πακέτα φύλλο κουρού
200 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. κεφαλοτύρι
150 γραμμ. γραβιέρα
150 γραμμ. κασέρι
2 αυγά
Λίγο μαύρο πιπέρι
1 κουτάκι σόδα
½ φλιτζ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Απλώνετε τα δύο φύλλα σε ένα ταψί και από πάνω τη γέμιση. Καλύπτετε με άλλα δυο φύλλα. Ραντίζετε με το μισό κουτάκι σόδα, αλείφετε με το βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 35 λεπτά, στον αέρα.