Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Έτσι φτιάχνεται το πιο νόστιμο σπιτικό ζαχαρούχο γάλα - Με 2 μόνο κινήσεις

Απλό και πεντανόστιμο

23 Νοεμβρίου 2020 20:30
Έτσι φτιάχνεται το πιο νόστιμο σπιτικό ζαχαρούχο γάλα - Με 2 μόνο κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα από τα αγαπημένα μας υλικά για κάθε γλυκιά συνταγή, όπως τα τρουφάκια, και μπορούμε, μάλιστα, να φτιάξουμε από μόνοι στο σπίτι μας. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τον τρόπο, με τον οποίο θα φτιάξετε το πιο νόστιμο από όλα.

Αν είστε λάτρεις, αυτή είναι σίγουρα μια συνταγή, την οποία θα λατρέψετε. Χρειάζεστε μόνο δύο κινήσεις, προκειμένου να φτιάξετε το σπιτικό σας ζαχαρούχο γάλα και να τρελάνετε τα παιδιά σας και όχι μόνο.

Υλικά

Πρώτη συνταγή

1/3 κούπας + 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ

1 κούπα ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)

1/2 βανίλια (προαιρετικά)

1-2 σταγόνες χυμό λεμόνι

Δεύτερη συνταγή

1 κούπα γάλα σκόνη

2/3 κούπας ζάχαρη

1/3 κούπας βραστό νερό

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πολύ απλά, τα βάζουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι, και βάζουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Προσοχή, ίσα να πάρει μία βράση για να λιώσει η ζάχαρη. Για να είστε σίγουροι, μόλις πάρει βράση, στάξτε δύο σταγόνες χυμό λεμόνι, ανακατέψτε και κατεβάστε απο τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο με την σκόνη και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε καλά.

Πηγή: Cookpad.gr

Τσιζκέικ... του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα

Ψάχνετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα ολοκληρώσει ένα ιδανικό γεύμα στο μεσημεριανό με την οικογένεια; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα τσιζκέικ… του θανάτου με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος, το οποίο θα τρελάνει τους πάντες στο τραπέζι.

Πρόκειται για ένα γλυκό πανεύκολο, στο οποίο δε θα μπορείτε να αντισταθείτε και το ίδιο θα ισχύσει για τους οικείους σας, που θα σας το ζητούν συνέχεια. Η συνταγή αυτή είναι απόλυτα βέβαιο, ότι θα γίνει ανάρπαστη.

Τσιζκέικ ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

Για τη βάση:

200 γρ. Μπισκότα τύπου Digestive

80 γρ. Λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia

40 γρ. Ζάχαρη

50 γρ. Κρέμα γάλακτος

1/2 κουτ. γλ. Μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. γλ. Κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

Για την επικάλυψη:

1 συσκ. Καραμελωμένο Ζαχαρούχο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1/2 κουτ. γλ. Αλάτι χοντρό.

Σοκολάτα λιωμένη (για τη διακόσμηση).

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα περιλούζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πατάμε καλά τη βάση μας και την ψήνουμε στο φούρνο για 15'.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψει.

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά μας.

Τελειώνουμε με το αυγό και αφού έχουμε βγάλει την ψημένη βάση μας από τον φούρνο, βάζουμε από πάνω την κρέμα που μόλις ετοιμάσαμε.

Ξαναψήνουμε για 10-12'.

Σε ένα τηγανάκι, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Προσθέτουμε και το αλάτι για να του δώσουμε περισσότερη ένταση.

Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε από πάνω της και την επικάλυψη καραμέλας που μόλις φτιάξαμε.

Αφήνουμε το γλυκό μας να πέσει η θερμοκρασία του και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Στολίζουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και… απολαμβάνουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share