Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί; Μην το κάνετε ξανά!

Το λάθος στο ζύμωμα

23 Νοεμβρίου 2020 15:05
Φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί; Μην το κάνετε ξανά!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα μπιφτέκια, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των μικρών, αλλά και των μεγάλων. Τα μπιφτέκια, για τα οποία και σας γράφουμε, είναι παράλληλα ένα εύκολο φαγητό, ενώ το κρέας που θα επιλέξουμε για τον κιμά θα μας δώσει μία σειρά από γεύσεις. Επίσης δείτε την συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη.

Μπορεί κάποιος να θέλει πιο ελαφρύ κρέας, οπότε μπορεί να επιλέξει κιμά από κοτόπουλο ή κάποιος άλλος να μείνει στην κλασική συνταγή και να εμπιστευτεί τον μοσχαρίσιο κιμά.

Το δεύτερο πιο βασικό υλικό για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε το ψωμί που θα επιλέξουμε. Αν για παράδειγμα ζυμώνετε τον κιμά με λευκό ψωμί, καλύτερα να το σταματήσετε αμέσως.

Αν χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί, τότε θα χάσετε την υγρασία που θα θέλατε να έχουν τα μπιφτέκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι όσο αφράτο προτιμάτε. Η καλύτερη λύση είναι το μαύρο ψωμί, είτε ολικής άλεσης, είτε πολύσπορο που θα βοηθήσει να ετοιμάσετε αφράτα μπιφτέκια, ενώ παράλληλα θα έχουν και λιγότερες θερμίδες, καθώς δεν θα απορροφηθούν τόσο τα λιπαρά στοιχεία, όσο στην περίπτωση του λευκού ψωμιού.

Ανοίγει μια τρύπα στο μπιφτέκι, το ρίχνει στο τηγάνι και... (Video)

Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με τα πιο ιδιαίτερα μπιφτέκια με τζίντζερ.

Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς αυτό το λαχταριστό μπέργκερ:

Υλικά:

  • μισό κιλό κιμά
  • κόλιαντρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.

Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share