Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Τυρόπιτα... για να τρελάνετε τους πάντες με φέτα και γιαούρτι

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

22 Νοεμβρίου 2020 10:00
Τυρόπιτα... για να τρελάνετε τους πάντες με φέτα και γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε, πριν από το κυριακάτικο γεύμα, να προσφέρετε στους οικείους σας μια σφολιάτα, για να ξεκινήσετε με ένα δυνατό ορεκτικό; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… που θα τρελάνει τους πάντες, με την χρήση φέτας και γιαουρτιού.

Πρόκειται για μια συνταγή πολύ απλή με εγγυημένο πεντανόστιμο αποτέλεσμα και θα σας τη ζητούν συνέχεια, όπως και με την τραγανή τυρόπιτα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

250γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο

Μείγμα τριμμένων τυριών:

300γρ φέτα η λευκό τυρί

300γρ κασέρι η γκούντα

100γρ καπνιστό τυρί

100γρ κεφαλοτύρι

Πιπέρι, ρίγανη η λίγο δυόσμο

Μείγμα γιαουρτιού:

200γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό

2 αυγά

Επάλειψη πίτας:

1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Τυρόπιτα φέτα γιαούρτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό.

Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσακαλωτά,τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά.

Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα,το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο που κρατήσαμε για το μείγμα γιαουρτιού και περιχύνουμε την πίτα μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το εβαπορέ και την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ρουφήξει το μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου.

Σημαντικό: Ελέγχουμε αν έχει ροδίσει και από κάτω πριν τη βγάλουμε απ’το φούρνο. Την αφήνουμε για 10′ τουλάχιστον να σταθεί και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share