Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορυφαία τραγανή τυρόπιτα με φέτα και άλλα 3 τυριά

Πανεύκολη και απολαυστική συνταγή

21 Νοεμβρίου 2020 09:52
Κορυφαία τραγανή τυρόπιτα με φέτα και άλλα 3 τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε μια… μικρή πρωινή λιγούρα και θέλετε να την ικανοποιήσετε με μια νόστιμη συνταγή; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τραγανή τυρόπιτα, που φτιάχνεται με φέτα και άλλα τρία τυριά.

Με τη «σφραγίδα» του κορυφαίου σεφ, Βασίλη Καλλίδη, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη αλμυρή συνταγή και να την απολαύσετε μαζί με τους οικείους σας, όπως με την... αλλιώτικη τυρόπιτα.

Υλικά

2 πακέτα φύλλο κουρού

200 γραμμ. φέτα

150 γραμμ. κεφαλοτύρι

150 γραμμ. γραβιέρα

150 γραμμ. κασέρι

2 αυγά

Λίγο μαύρο πιπέρι

1 κουτάκι σόδα

½ φλιτζ. βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Απλώνετε τα δύο φύλλα σε ένα ταψί και από πάνω τη γέμιση. Καλύπτετε με άλλα δυο φύλλα. Ραντίζετε με το μισό κουτάκι σόδα, αλείφετε με το βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 35 λεπτά, στον αέρα.

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Τυρόπιτα αναποδογυριστή: Τραγανή με πλούσια γέμιση τυριού

Φτιάξτε την αναποδογυριστή τυρόπιτα για πλήρη απόλαυση. Είναι τέλεια, τραγανή, φυλλώδης με πούσια γέμιση τυριού.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό φέτα – κεφαλογραβιέρα – μανούρι (ανάμεικτα)
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε την προετοιμασία για την τυρόπιτα αναποδογυριστή, λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
  2. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά. Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε τα 7 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά) και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμένα φύλλα σε λεπτή στρώση. Είναι σημαντικό η γέμιση να είναι σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν. Από πάνω στρώνουμε, λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την πίτα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο).
  4. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 200 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 180 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  5. Τη βγάζουμε σε μεγάλη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και κριτσανιστή.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share