Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαχταριστό και πανεύκολο ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

20 Νοεμβρίου 2020 10:50
Λαχταριστό και πανεύκολο ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστό ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν. Εάν φτιάξετε τη σημερινή συνταγή θα συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολη και πεντανόστιμη είναι. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Επίσης το Athensmagazine.gr θα σας πρότεινε να δοκιμάσετε να φτίαξετε άλλη μια συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη σε 10 λεπτά.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν
  • Κίτρινο τυρί σε φέτες του τοστ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε με το τρίφτη και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ε΄να μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μόλις βγει από το φούρνο τοποθετούμε τις φέτες τυριού στα 3/4 της επιφάνειας πάνω από το τυρί απλώνουμε το ζαμπόν. Γυρνάμε το μίγμα φτιάχνοντας ένα ρολό και το αφήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο ώστε να λιώσει το τυρί.

Οι μεγαλύτεροι σεφ προτείνουν: Τα σωστά βήματα για να μην γίνει ποτέ ξανά το κοτόπουλο σας... λάστιχο

Στήθος κοτόπουλου. Το πιο diet κομμάτι του κοτόπουλου, πανεύκολο στην ετοιμασία και άκρως υγιεινό. Εξίσου, όμως, άνοστο. Πολύ άνοστο. Αν μάλιστα δεν είναι και η μέρα σου είναι πιθανό εκτός από άνοστο να γίνει και σαν... πέτρα (στο ψήσιμο) και απλά να μην τρώγεται. Και για να σου αποδείξουμε πως μιλάμε για ένα άκρως υγιεινό φαγητό, δες εδώ τη δίαιτα με βασικό συστατικό το κοτόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πετυχημένα ψημένο είτε όχι, το στήθος κοτόπουλου σαν φαγητό εύκολα το βαριέσαι. Σε κουράζει, σε μπουχτίζει, δεν θέλεις να φας άλλο.

Επειδή, όμως, αποτελεί ένα πραγματικά αγαπημένο φαγητό, ποια είναι τα μυστικά εκείνα που θα το έκαναν τουλάχιστον καλοψημένο; Ζουμερό και όχι στεγνό σαν λάστιχο;

Οι σεφ έχουν πάλι την απάντηση:

Μην βγάζετε το δέρμα και το κόκαλο

Ναι είναι στήθος κοτόπουλου και δεν θέλετε ούτε το λίπος, ούτε το κόκαλο. Τι σας πειράζει, όμως, να τα ψήσετε μαζί με το κρέας; Ετσι και αλλιώς δεν θα τα φάτε. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο θα τα αφαιρέσετε και θα τα πετάξετε. Ωστόσο, το κοτόπουλό σας θα έχει πάρει και γεύση και θα είναι και πολύ πιο ζουμερό. Και αυτό γιατί το δέρμα προστατεύει το κρέας και συγκρατούνται στο εσωτερικό του τα υγρά. Με το δέρμα και το κόκαλο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε ζουμερό κοτόπουλο.

Στην περίπτωση, πάλι, που βγάλετε το δέρμα και τα κόκαλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σίγουρα το φιλέτο σας θα είναι στεγνό.

Μαρινάρετέ το

Το μαρινάρισμα είναι το κλειδί λένε οι σεφ μεγαλύτεροι και νεότεροι. Μπορεί να βιάζεστε αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μαρινάρετε το κοτόπουλό σας. Στη μαρινάδα σας, αν θέλετε το κοτόπουλο πραγματικά να μαλακώσει θα πρέπει να βάλετε τζίντζερ και τσίλι, καστανή ζάχαρη και αλάτι. Μάλιστα, οι σεφ υποστηρίζουν ότι η προσθήκη αλατιού στο κοτόπουλο, είτε μέσω μαρινάδας, είτε μόνο του, είναι το κλειδί για ζουμερό κοτόπουλο! Ναι, μπορεί να πιστεύατε ακριβώς το αντίθετο αλλά η αλήθεια είναι ότι το αλάτι πριν το ψήσιμο στο στήθος κοτόπουλου, μόνο να το κάνει πιο εύγεστο και πιο ζουμερό μπορεί.

Τηγανίστε το

Ναι, μπορεί να μην είναι μια υγιεινή επιλογή, να μην είναι diet επιλογή μάλλον, αλλά το τηγάνισμα για ένα δυο λεπτάκια μπορεί να αλλάξει όλη τη γεύση του κατά κοινή ομολογία άνοστου στήθους κοτόπουλου. Τηγανίστε το για ένα δυο λεπτάκια από την πλευρά που έχει το δέρμα και στη συνέχεια συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο.

Προσθέστε υγρασία

Ξεφεύγουμε από το ψητό κοτόπουλο και πηγαίνουμε στην λίγο πιο νόστιμη εκδοχή του. Γιατί όταν λέμε προσθέτουμε υγρασία εννοούμε μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος ή στην πιο υγιεινή επιλογή, γιαούρτι.

Αν πάλι δεν θέλετε κάτι κρεμώδες και ένας κύβος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share