Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια σε ψωμί του τοστ - Τρομερή συνταγή

Λαχταριστή και γρήγορη συνταγή! Δοκιμάστε την!

15 Νοεμβρίου 2020 09:22
Τυροπιτάκια σε ψωμί του τοστ - Τρομερή συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά και εύκολα τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή, την οποία και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για πίτα με σπανάκι.

Υλικά

  • 100 γρ φέτα
  • 6 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα
  • 1 κσ γεμάτη γιαούρτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 τσιμπιά ρίγανη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Με ένα πιρούνι η με το χέρι λιώνω τη φέτα.
  • Θα προσθέσω το πιπέρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και θα ανακατέψω να ενσωματωθούν όλα μαζί.
  • Θα ανοίξω το φούρνο στους 180C να προθερμανθεί. Με τη βοήθεια ενός πλάστη θα ανοίξω τις φέτες του τοστ να λεπτύνουν. Με ένα πινέλο θα βάλω στην κάθε φέτα ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Θα αραιώσω τον κρόκο με λίγο νερό. Με ένα κουτάλι θα βάλω στο κέντρο της κάθε φέτας λίγο από την γέμιση, γύρω γύρω θα αλείψω με το κρόκο και θα κλείσω τριγωνικά.
  • Όταν το κλείσω θα ξανά αλείψω μα τον κρόκο γύρω γύρω και θα πιέζω με το δάχτυλο να κλείσουν καλά.
  • Θα συνεχίσω το ίδιο με όλες τις φέτες. Θα βάλω σε ταψί με λαδόκολλα και θα ψήσω για 1 τέταρτο περίπου σε μέτριο φούρνο.
  • Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ και γιαούρτι

Φτιάξτε πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ και γιαούρτι. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Εκτός όμως, από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πως θα φτιάξετε μαμαδίστικο κέικ.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για την μπεσαμέλ:

  • 700 γρ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 3 φέτες μπέικον σε κομματάκια
  • Λευκό σουσάμι
  • Μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αρχικά ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα για να μπορούμε να την ανοίξουμε.
  • Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ χρειαζόμαστε μία μεγάλη κατσαρόλα. Θα τη βάλουμε στη φωτιά, θα προσθέσουμε το βούτυρο να λιώσει λίγο, το γάλα μέσα εκεί και κατόπιν το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Όταν τη δούμε να έχει δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα (να μη μας κόψει το αυγό) κατόπιν προσθέτουμε και το μπέικιν και το κεφαλοτύρι.
  • Στη συνέχεια μέσα στην μπεσαμέλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το τυρί φέτα, το αυγό, το μπέικον, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν σε ένα στρογγυλό ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί (ή ό,τι βολεύει), στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και στρώνουμε και το άλλο φύλλο από πάνω και κλείνουμε τη γέμιση.
  • Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι και λίγο νερό. Την ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά μέχρι να τη δούμε να πάρει χρώμα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share