Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Σκληρό κρέας τέλος! Κάνε τη μπριζόλα «λουκουμάκι» με αυτό το έξυπνο κολπάκι

Το μυστικό με το αλάτι

14 Νοεμβρίου 2020 18:28
Σκληρό κρέας τέλος! Κάνε τη μπριζόλα «λουκουμάκι» με αυτό το έξυπνο κολπάκι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το να φτιάξουμε την τέλεια ψημένη μπριζόλα είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζουμε, καθώς πολλές φορές το κρέας μας βγαίνει σκληρό. Ωστόσο παρακάτω θα δείτε με διάφορα κολπάκια πως θα την μετατρέψετε σε «λουκούμι».

1. Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι. Παράλληλα, βουτήξτε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το ψήστε το. Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

2. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Άπλωσε πραλίνα φουντουκιού σε ένα κομμάτι κρέας - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Ακούγεται τρελό -και είναι εδώ που τα λέμε- αλλά στο κανάλι Guga Foods στο YouTube ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει να σιτέψει κρέας σε πραλίνα φουντουκιού. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε... πειράματα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας ζουμερό και μαλακό σαν... λουκούμι.

Το κανάλι Guga στο YouTube έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους που παρακολουθούν τα video με τους πειραματισμούς του διαχειριστή του στο κομμάτι του σιτέματος του κρέατος και μάλιστα όχι πάντα με τις κλασικές μεθόδους.

Προτάσεις όπως το κοτόπουλο που αλείφει με αρωματικό βούτυρο, κρέας με φυστικοβούτυρο, ακριβές κοπές μαγειρεμένες με χίλιους – δυο τρόπους που προκαλούν σιελόρροια, καπνιστά κρέατα και άλλα τέτοια που πιθανόν να σάς κάνουν να θέλετε να τρέξετε ολοταχώς προς στην κουζίνα ή το BBQ, είναι μερικά από όσα είδαμε. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των πειραματισμών, ο δημιουργός των video σκέφτηκε να δοκιμάσει μια αρκετά αντισυμβατική μέθοδο, που ζητήθηκε από φίλους του καναλιού, χρησιμοποιώντας πραλίνα φουντουκιού.

Του ζητήθηκε να δοκιμάσει να καλύψει μια μπριζόλα με nutella και να την αφήσει στο ψυγείο να σιτέψει 35 μέρες και το έκανε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το αποτέλεσμα:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share