Αρχικά ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα για να μπορούμε να την ανοίξουμε.
Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ χρειαζόμαστε μία μεγάλη κατσαρόλα. Θα τη βάλουμε στη φωτιά, θα προσθέσουμε το βούτυρο να λιώσει λίγο, το γάλα μέσα εκεί και κατόπιν το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν τη δούμε να έχει δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα (να μη μας κόψει το αυγό) κατόπιν προσθέτουμε και το μπέικιν και το κεφαλοτύρι.
Στη συνέχεια μέσα στην μπεσαμέλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το τυρί φέτα, το αυγό, το μπέικον, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν σε ένα στρογγυλό ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί (ή ό,τι βολεύει), στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και στρώνουμε και το άλλο φύλλο από πάνω και κλείνουμε τη γέμιση.
Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι και λίγο νερό. Την ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά μέχρι να τη δούμε να πάρει χρώμα.
Απλή παραδοσιακή τυρόπιτα - Το μυστικό κρύβεται στη φέτα
Φτιάξτε κλασική, απλή και παραδοσιακή τυρόπιτα με 5 μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία θα γίνει το απόλυτο σνακ τις ημέρες της καραντίνας. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι γλυκό, δείτε εδώ συνταγή για μπουγάτσα.
Υλικά (Για ένα ταψί 35 x 27εκ.)
7 φύλλα κρούστας
1/2 κιλό φέτα
4 αυγά
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το ταψί και το άλειμμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χέρι μας την φέτα ή και με τον τρίφτη αν είναι σκληρή.
Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τυρί.
Λαδώνουμε καλά το ταψί, στρώνουμε τα 4 φύλλα και βάζουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
Χαράζουμε πολύ ελαφρά σε κομμάτια.
Χτυπάμε ελαιόλαδο με λίγο νεράκι και αλείφουμε το φύλλο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC ώσπου να ροδίσει (περίπου 40').