Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα... στα γρήγορα με μόνο 2 κινήσεις

Λαχταριστή συνταγή

13 Νοεμβρίου 2020 19:53
Τυρόπιτα... στα γρήγορα με μόνο 2 κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια γρήγορη και λαχταριστή συνταγή, προκειμένου να… δημιουργήσετε εν όψει του Σαββατοκύριακου; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τυρόπιτα, που γίνεται… στα γρήγορα και θέλει μόνο δύο κινήσεις, προκειμένου να την φτιάξετε.

Η πίτα χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και είναι έτοιμη για τον φούρνο. Μόλις τη δοκιμάσετε, δε, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας και άπαντες θα σας τη ζητούν, όπως αυτή της τυρόπιτας με τα 4 τυριά.

Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 αυγό

1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

120 ml γάλα

πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Aνοίξτε μια τρύπα στη μέση.

Προσθέστε σιγά-σιγά μέσα στην τρύπα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.

Λαδώστε καλά ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Λαχταριστή κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη συνταγή

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το απόλυτο σνακ της... καραντίνας! Φτιάξτε κασερο-τυρόπιτα με 7 μόνο υλικά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. Edam τριμμένο
  • 250 γρ. Gouda τριμμένο
  • 150 γρ. Φέτα
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200.
  • Σε ένα ταψί, κατά προτίμηση 26 cm διάμετρο, βάζουμε λίγο λάδι γύρω γύρω και στην βάση, προσθέτουμε το πρώτο φύλλο το οποίο ακουμπά στην βάση και αφήνουμε στα πλαϊνά ότι περισσεύει
  • Βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το επόμενο κάθετα σε αυτό με τον ίδιο τρόπο έτσι ώστε να εξέχει ότι περισσεύει. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο φύλλο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο edam, το τριμμένο gouda και σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια την φέτα.
  • Ρίχνουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα φύλλα και απλώνουμε καλά. Μην σας αγχώνει αν έχει ύψος, τα τυριά θα λιώσουν και θα "πέσει".
  • Προσθέτουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο αυτή την φορά να χωράει όλο μέσα στο ταψί, τσαλακώνοντας το, χωρίς να περισσεύει τίποτα εκτός.
  • Λαδώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το επόμενο και τελευταίο φύλλο μας κάθετα μεν, με τον ίδιο τρόπο δε.
  • Τέλος φέρνουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν από έξω προς τα μέσα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια και να κλείσουν την πίτα μας γύρω γύρω.
  • Βάζουμε στο φούντο μέχρι να πάρει χρώμα και για περίπου 25 με 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share