Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το μαμαδίστικο κέικ που έχουν λατρέψει όλα τα πιτσιρίκια

Το καλύτερο συνοδευτικό για τα χειμωνιάτικα απογεύματά σας

12 Νοεμβρίου 2020 15:46
Το μαμαδίστικο κέικ που έχουν λατρέψει όλα τα πιτσιρίκια

Τα κέικ είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα κι αυτό γιατί μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Ακόμη καλύτερο είναι βέβαια όταν το τρως για πρωινό μιας και παραμένει αφράτο ακόμα κι αν δεν έχει βγει εκείνη την ώρα από το φούρνο. Σήμερα λοιπόν σας φέρνουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ που θυμίζει... μαμά! Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια λαχταριστή κασερόπιτα.

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτα
  • 440γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 270ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία συνταγής

  • Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη μια φόρμα στρόγγυλη κέικ ή 2 μακρόστενες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 με 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε αφού κρυώσει εντελώς.

Πηγή: cooklos.gr

Το πιο εύκολο κέικ... στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά

Μετά το μεσημεριανό σας είναι σίγουρο, ότι θα θέλετε να απολαύσετε κάποια ακόμη… γλυκιά λιχουδιά στο τραπέζι σας. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το πιο εύκολο κέικ, που θα γίνει… στο άψε σβήσε με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και άλλων τριών υλικών.

Πρόκειται για μια πραγματικά εύκολη συνταγή για κέικ που γίνεται στο πι και φι, ειδικά για όσους μένουν σπίτι περισσότερες ώρες. Τέλειο σνακ για το απόγευμα, υπέροχο συμπλήρωμα για το brunch, ενώ αν προτιμάτε μια αλμυρή συνταγή, μπορείτε να δείτε αυτό το κέικ με τυριά και ζαμπόν.

Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα

120 γραμμάρια φαρίνα

4 αυγά

βανίλιες ή λίγο λικέρ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τη φαρίνα και τις βανίλιες ή το λικέρ.

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.

Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα μας ή τα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share