Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει το κρέας σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

12 Νοεμβρίου 2020 15:07
Το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει το κρέας σας

Όποιο κομμάτι κρέατος κι αν προτιμάς να τρως, είτε μιλάμε για φιλετάκι κοτόπουλο είτε για πανάκριβο μοσχαράκι, μπορείς να κάνεις και το πιο σκληρό κομμάτι να γίνει μαλακό σαν καρδιά μαρουλιού, δείτε εδώ το μυστικό με το χυμό πορτοκαλιού.

Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.

Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Η μαγειρική σόδα με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος κάτι που κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό πιο δύσκολο να ενωθούν.

Κι αν μας έχασες στην επιστημονική μετάφραση, κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να κάνεις το εξής:

Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα.

Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό. Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.

Προσοχή: Μην αγοράσετε ποτέ ξανά άπαχο κρέας

Το κρέας είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο μας δίνει άπειρες επιλογές για να το μαγειρέψουμε, είτε στο φούρνο, είτε κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ή ακόμα απλά να το ψήσουμε. Με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να γίνει άκρως θρεπτικό και να καταναλωθεί άνετα σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως ακόμη και στο πιο απλό φαγητό με κρέας μπορεί να κάνουμε και λάθη. Τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην επιλογή του κρέατος και φυσικά μην ξεχνάμε πως και για το κρέας υπάρχουν πάμπολλα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια γεύση, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σας σαν καπνιστό.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κρέας ζητάμε να είναι άπαχο.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί το άπαχο κρέας να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί το κρέας μας θα "στεγνώσει" και δεν θα βγει καθόλου ζουμερό.

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχο κρέας και 20% με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο σας για να αγοράσετε κρέας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share