Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κόλπο με το νερό στο τηγάνι για τα τέλεια αυγά

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

11 Νοεμβρίου 2020 17:20
Το κόλπο με το νερό στο τηγάνι για τα τέλεια αυγά

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Ωστόσο, λάθος σχετικά με τα αυγά μπορούμε να κάνουμε ακόμη και στην αποθήκευσή τους, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

To Athensmagazine.gr θα σου δείξει το κόλπο που μέχρι σήμερα αγνοούσες και αν το ακολουθήσεις τότε σίγουρα θα πετύχεις το τέλειο τηγανητό αυγό. Κοίτα λοιπόν πόσο απλό είναι. Σπάστε τα αυγά σε ένα τηγάνι σαν να πρόκειται να τα τηγανίσετε, αλλά αντί για λάδι βάλτε νερό στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια αυγά με υγρούς κρόκους.

Ρίχνετε αλάτι στο νερό που βράζετε τα αυγά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα αυγά είναι ένα φαγητό που θεωρητικά είναι εύκολο στην παρασκευή, ενώ έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, ειδικά στα μικρά παιδιά. Όμως, υπάρχει κάτι που κάνετε λάθος όταν βράζετε τα αυγά σας. Κι αυτό είναι το αλάτι. Επίσης, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα αυγά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν ρίχνετε αλάτι σε νερό που βράζει τα αυγά σας καλό θα ήταν να το σταματήσετε αμέσως. Ειδικά αν μετράτε τον χρόνο που θα χρειαστεί για να είναι έτοιμο το φαγητό σας. Βλέπετε, το αλάτι καθυστερεί την βράση του νερού, με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο χρόνος που θα χρειαστεί ένα αυγό να βραστεί όπως θα το θέλατε.

Προσοχή: Μην μαγειρέψετε ποτέ ξανά τα αυγά σας με αυτόν τον τρόπο

Τα αυγά είναι απαραίτητα στη διατροφή κάθε ανθρώπου. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι ο τρόπος που συνηθίζετε να τα μαγειρεύετε είναι εντελώς ανθυγιεινός; Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε σχετικά με το μαγείρεμα των αυγών, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλάτι στα αυγά σας.

Ο Τζόελ Φόρεν διατροφολόγος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Διατροφολόγων της Αυστραλίας, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό My Body+Soul για τα αυγά και για το πώς πρέπει να τα μαγειρεύετε.

«Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό. Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Τζόελ και συνεχίζει,

«Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα». Για να τα τρώτε στην πιο υγιεινή εκδοχή τους μην τα συνδυάζετε με γάλα, κρέμα γάλακτος κλπ.

Με άλλα λόγια, τα αυγά από μόνα τους είναι πολύ υγιεινά. Τα έξτρα υλικά, όμως, που τους προσθέτετε -όπως είναι το γάλα, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, το τυρί και πολλά άλλα- για να τα κάνετε πιο νόστιμα είναι αυτά που τα καθιστούν ιδιαίτερα παχυντικά. Μαγειρεύοντας τα στην πιο αγνή μορφή τους παίρνετε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share