Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή η κρεμ καραμελέ είναι το γλυκό ψυγείου που θα κάνει τα σάλια σας να τρέξουν

Θα τη φτιάχνετε ξανά & ξανά

9 Νοεμβρίου 2020 10:56
Αυτή η κρεμ καραμελέ είναι το γλυκό ψυγείου που θα κάνει τα σάλια σας να τρέξουν

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη και κρεμώδη κρεμ καραμελέ; Σίγουρα κανείς! Μιλάμε για το απόλυτο γλυκό ψυγείου που μπορείς να φτιάξεις χειμώνα καλοκαίρι και όλοι να το λατρέψουν. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για σένα την κορυφαία συνταγή για κρεμ καραμελέ με μόλις 3 υλικά. Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν εδώ την τυρόπιτα.

Εξοπλισμός

Φόρμα 10 x14 εκ

Υλικά

Για την καραμέλα:

  • 120 γρ ζάχαρη
  • 3 ΚΣ νερό

Για τη γέμιση:

  • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 397 γρ ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 ml νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω την ζάχαρη και τη βρέχω με το νερό.
  • Ανάβω την ένταση σε μέτρια και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα σταματάω το ανακάτεμα (μπορώ να ανακινήσω μόνο από τη λαβή του σκεύους) και περιμένω να βράσει η ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει παίρνοντας καφετί χρώμα.
  • Όταν αρχίσει να αλλάζει το χρώμα, προσέχω να μην καεί γιατί θα πικρίσει η καραμέλα. Μόλις αποκτήσει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα της, την αποσύρω από την εστία και την ρίχνω στη φόρμα 10x14 εκ (την οποία έχω τοποθετήσει πάνω σε προστατευτική επιφάνεια γιατί η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας την ανάδευση (κυρίως προς τον πάτο που κολλάει το ζαχαρούχο).
  • Τέλος βάζω το νερό και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Ρίχνω το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από την καραμέλα.
  • Μεταφέρω τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζω μέχρι τη μέση με βραστό νερό (μπεν μαρί).
  • Τα βάζω στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις στους 180*C, για 50-55 λεπτά.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το ταψί με το νερό και αφήνω τη φόρμα να κρυώσει 10 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι αποκολλώ το γλυκό από τη φόρμα περιμετρικά και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα (προσεκτικά γιατί θα γεμίσει και με λιωμένη καραμέλα).
  • Το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: paxxi.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share