Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Απολαυστικό γιαουρτογλυκό... στο πιτς φυτίλι με ζαχαρούχο γάλα

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή

5 Νοεμβρίου 2020 20:40
Απολαυστικό γιαουρτογλυκό... στο πιτς φυτίλι με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έχει πιάσει, μήπως, μια μικρή… λιγούρα για κάτι γλυκό και το θέλετε γρήγορα. Σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για ένα απολαυστικό γιαουρτογλυκό, που φτιάχνεται… στο πις φυτίλι με ζαχαρούχο γάλα και ορισμένα ακόμη υλικά, που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας.

Το έδεσμα αυτό με βάση το γιαούρτι έχει μόνο τέσσερα υλικά και μπορείτε να το ολοκληρώσετε με πέντε μονάχα κινήσεις. Είναι από αυτά τα μαμαδίστικα γλυκά που κλέβουν την παράσταση κι όλοι ρωτάνε από πού το πήρατε, όπως με το μπανόφι που σας τρέλανε τόσο πολύ.

Υλικά

750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)

2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά

1 ζελέ φράουλα

λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα και φράουλες χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.

Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε.

Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.

Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα. Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικό ζελέ φράουλα με τη συνταγή που σας έχω εδώ.

Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γιαουρτογλυκό και βάζουμε φράουλες και κόκκινα φρούτα.

Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.

Κόβουμε σε κομμάτια το γιαουρτογλυκό και σερβίρουμε.

Μυστικά και παραλλαγές για το φανταστικό γιαουρτογλυκό

-Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γιαουρτογλυκό.

-Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε για παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.

-Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γιαουρτογλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.

-Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

-Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.

-Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα θα το κάνει σαν στρατσιατέλα. Αυτή εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

-Αν δεν βάλετε ζελέ, διατηρήστε το στην κατάψυξη για σφιχτό αποτέλεσμα. Σερβίρεται σαν σεμιφρέντο.

Πηγή: Argiro.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share