Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Φτιάξτε τυροκουλούρες

Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά!

5 Νοεμβρίου 2020 08:48
Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Φτιάξτε τυροκουλούρες

Βαρεθήκατε κι εσείς τις κλασικές τυρόπιτες; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή. Φτιάξτε τυροκουλούρες με τυρί, αλλά και αλλαντικά! Ωστόσο, αν πάλι δεν προτιμάτε τα αλλαντικά, δείτε εδώ μια πίτα με σπανάκι.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό
  • 1 φακελάκι μάγια
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό

Γέμιση

  • Τυρί της αρεσκείας σας
  • Αλλαντικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  • Μέσα σε μία λεκάνη θα βάλουμε αλεύρι μαγιά ζάχαρη αλάτι νερό λάδι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Για κανένα δεκάλεπτο περίπου η ζύμη μας να είναι λίγο σκληρή, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη ξεκινάμε να γεμίζουμε, απλώνουμε λάδι σε μία επίπεδη επιφάνεια, λαδώνουμε τα δάχτυλα μας και κόβουμε τη ζύμη κάνοντας μπαλίτσες, ανοίγουμε και γεμίζουμε με ότι θέλουμε είτε με τυρί είτε με αλλαντικά.
  • Τις διπλώνετε και κλείνετε καλά σε σχήμα στρογγυλό ή μισοφέγγαρο (βολεύουν καλύτερα,) πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι αν θέλετε, και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.
  • Δεν θέλει πολύ, μία που θα ροδίσει από τη μία μεριά μία από την άλλη και είναι έτοιμη, αλλά όχι δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να μην ψηθεί καλά από μέσα η ζύμη.
  • Αν θέλετε στο ζύμωμα μπορείτε να μειώσετε το νερό, και να ρίξετε λίγο μπύρα.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα αγαπημένη τραγανή

Φτιάξτε λαχταριστή και τραγανή τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή, την οποία και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για κεφτέδες.

Υλικά (6 μερίδες)

  • Ζύμη φύλλων
  • 600 γραμ. αλεύρι
  • Χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1/2 κούπα λάδι για τη ζύμη
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Γέμιση

  • 250 γραμ. Φέτα
  • 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • Αυγό προαιρετικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • πιπέρι, δυόσμο

Εκτέλεση

  • Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, ξύδι, λάδι, χλιαρό νερό και πλάθουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τ' αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε σε φύλλα. Τα λαδώνουμε ένα ένα.
  • Σε ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω τα 4 ενδιάμεσα μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα 4 υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share