Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη (90 γρ), τους κρόκους, το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμεπολύ καλά μέχρι να βράσει το μείγμα. Όταν βράσει προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τώρα για το σιρόπι βάζουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη (250 γρ) και ανακατεύουμε.. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά βουτάμε μια μια τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος μέχρι να φτιάξουμε 2 στρώσεις...μετά περιχύνουμε το υπόλοιπο σιρόπι από πάνω.
Για την σάλτσα καραμέλας βάζουμε όλα τα υλικά (κρέμα γάλακτος, ζάχαρη καστανή και βούτυρο) σε ένα μπολ και το βάζουμε στα μικροκύματα για 1.30 - 2.00λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μετά ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και είναι έτοιμη.. Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε ένα βαζάκι αν δεν την χρησιμοποιήσουμε όλη.
Τώρα ανακατεύουμε και την παγωμένη κρέμα είτε με ένα μίξερ, είτε με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει ωραία και βελούδινη υφή και την ρίχνουμε πάνω από τις στρώσεις με τις φρυγανιές και απλώνουμε να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
Όταν παγώσει καλά το γλυκό, γαρνίρουμε με την σάλτσα καραμέλας και λίγη κανέλα αν θέλουμε.
Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπανάνα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ το γλυκό της γιαγιάς.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε multi και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι και στρώνουμε ομοιόμορφα την βάση με τον πάτο ενός ποτηριού.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει υφή μελιού.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi και προσθέτουμε το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζελέ χτυπώντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε τη βάση με τα μπισκότα από το ψυγείο ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε πάνω στη βάση, απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν σφίξει η κρέμα το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τρούφα.