Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Τόσα χρόνια σουρώνουμε τα μακαρόνια... ανάποδα!

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες!

3 Νοεμβρίου 2020 17:51
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Τόσα χρόνια σουρώνουμε τα μακαρόνια... ανάποδα!

Ένα tweet άλλαξε τα δεδομένα στο σούρωμα και απογείωσε την ευκολία του να φτιάχνεις ζυμαρικά!

Ας ξεκινήσουμε με μια παγκόσμια σταθερά: Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο comfort και λαχταριστό φαγητό του πλανήτη. Τέρπουν τον ουρανίσκο, ικανοποιούν τις αισθήσεις, χορταίνουν το στομάχι, «ζεσταίνουν» την ψυχή, απαλύνουν τον πόνο και φτιάχνονται και μέχρι να πεις «πεινάω».

Για να τα απολαύσετε πρέπει να τα βράσετε πρώτα. Σωστά; Σωστά. Βράζουμε, σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα και έξτρα συστατικά, απολαμβάνουμε, ξαναγεμίζουμε. Σήμερα θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο στάδιο του σουρώματος.

Mέχρι σήμερα μόλις περνούσαν τα 7-8 λεπτά (τόσο χρειάζονται για να βράσουν) τα ρίχναμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο είχαμε τοποθετήσει στο νεροχύτη και στράγγιζαν τα νερά, δείτε εδώ γιατί κάτι τέτοιο είναι λάθος. Έλα όμως που υπάρχει κι άλλος, πιο έξυπνος, τρόπος να το κάνεις αυτό!

Μια χρήστρια του Twitter ανάβασε κάποιες φωτογραφίες που αλλάζουν τα δεδομένα στο σούρωμα και, φυσικά, έγινε viral. Η διαφορά είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό.

Με αυτό τον τρόπο το βραστό νερό δεν πετάγεται παντού (και κυρίως πάνω σας) και επιπλέον τα ζυμαρικά μένουν μέσα στην κατσαρόλα για να υποδεχτούν τα υπόλοιπα συστατικά που θα τα μετατρέψουν σε μακαρονάδα. (Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το tweet της έχει πάρει περισσότερα από 34.000 retweets!)

Φυσικά όλο αυτό έχει νόημα αν το σουρωτήρι σας έχει λίγο μικρότερη διάμετρο από αυτή της κατσαρόλας ώστε να χωράει και να «εφαρμόζει» μέσα σε αυτή!

Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια στο βράσιμο

Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ στη μέση τα μακαρόνια πριν τα βράσουν; Όσον αφορά το θέμα «ζυμαρικά», οι Ιταλοί είναι οι ειδικοί και όταν μαγειρεύουν σπαγγέτι ποτέ δεν σπάνε τα μακαρόνια.

Το τρικ είναι καθαρά πρακτικό και οι Ιταλοί το έχουν φιλοσοφήσει ως εκεί που δεν πάει γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν τα μακαρόνια ως είδος τροφής, αλλά ως κομμάτι της εθνικής τους κουλτούρας.

Το μαγείρεμά τους γίνεται με τεχνική και δίνουν ιδιαίτερη βάση στο ζυμαρικό αλλά και τη σάλτσα που το συνοδεύει.

Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν κάνουν είναι να σπάνε τα σπαγγέτι γιατί μετά δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βράσεις μακαρόνια ξανασκέψου το πριν τα σπάσεις, ενώ δες τα 7+1 μυστικά για να τρως μακαρόνια χωρίς να παχαίνεις.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share