Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Μην ρίξετε ποτέ ξανά κρύο νερό στα μακαρόνια σας κατά το σούρωμα

Δώστε βάση!

2 Νοεμβρίου 2020 14:37
Προσοχή: Μην ρίξετε ποτέ ξανά κρύο νερό στα μακαρόνια σας κατά το σούρωμα

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους καθώς είναι γρήγορο έχεις πολλές επιλογές για να το συνοδεύσεις και πάντα θα είναι νόστιμο. Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, δείτε το λάθος που κάνουμε όλοι και βλάπτουμε τον οργανισμό μας.

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα "κολλάει" πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την "κακή συνήθεια";

Πήρε μακαρόνια και τα πέρασε μέσα από λουκάνικα - Μόλις δείτε τον λόγο θα το κάνετε αμέσως (Video)

Στο 90% του πληθυσμού αρέσουν τα μακαρόνια, οι μακαρονάδες και κάθε είδους παρασκευή που βασίζεται σε ανάλογα ζυμαρικά. Όμως, στο βίντεο παρακάτω δίνεται μία διαφορετική ιδέα για το πως μπορούμε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με λουκάνικα, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο και μπορεί να σας ενθουσιάσει!

Δείτε το video:

Επίσης, ένα απολαυστικό πιάτο δημιουργήθηκε με μακαρόνια και κιμά, αλλά δεν είχαμε σκεφτεί να φτιάξουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο που θα βρείτε στο βίντεο.

Πρόσθεσε στα μακαρόνια που έβραζαν ένα ποτήρι παγωμένο νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Ποιο είναι το μυστικό για το βράσιμο των μακαρονιών; Άμα ρίξετε ένα ποτήρι παγωμένο νερό την ώρα που βράζουν, τότε το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Και μιας και μιλάμε για μυστικά, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε βούτυρο στα μακαρόνια.

Ακόμα ένα κόλπο για να κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να βράσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Περιμένετε, μέχρι να αναδυθούν και στη συνέχεια, σιγά σιγά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share