Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα

Η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει

1 Νοεμβρίου 2020 15:09
Γλυκό ψυγείου με μπανάνα

Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπανάνα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ το γλυκό της γιαγιάς.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 450 γρ μπισκότα βουτύρου (τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα)
  • 250 γρ βούτυρο

Για τη κρέμα:

  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 100 γρ τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε multi και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι και στρώνουμε ομοιόμορφα την βάση με τον πάτο ενός ποτηριού.
  • Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει υφή μελιού.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi και προσθέτουμε το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζελέ χτυπώντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζουμε τη βάση με τα μπισκότα από το ψυγείο ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε πάνω στη βάση, απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Όταν σφίξει η κρέμα το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τρούφα.

Πηγή: cookpad

Μεθυσμένες φράουλες σε γλυκό ψυγείου

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες. Πρόκειται για μια εύκολη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε σας αρέσουν οι φράουλες, δείτε εδώ ένα γρήγορο γλυκό με σοκολάτα.

Υλικά (5-6 μερίδες)

Για τις φράουλες

  • 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπέρ
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ, και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, την οποία καλό θα είναι να την κάνουμε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για να δέσει η κρέμα μας.

Συναρμολόγηση του γλυκού

  • Σε μπολάκι ή ποτήρι σπάμε 2 μπισκότα από πάνω βάζουμε την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες (με λίγο από τους χυμούς τους με το ποτό) και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share