Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το απόλυτο tip για να ζεστάνετε ξανά τις πατάτες και να είναι σαν ολόφρεσκες

Σαν να βγήκαν μόλις από το τηγάνι

28 Οκτωβρίου 2020 21:18
Το απόλυτο tip για να ζεστάνετε ξανά τις πατάτες και να είναι σαν ολόφρεσκες

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά να μείνουν τηγανιτές πατάτες, αλλά όταν συμβεί αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Το καλό με της τηγανιτές πατάτες είναι πως είναι πεντανόστιμες, το κακό ότι πρέπει να τρώγονται φρέσκες, αλλιώς χαλάει όλη η γεύση και η υφή τους. Με λίγα λόγια, οι κρύες τηγανιτές πατάτες δεν είναι ωραίες, (δείτε εδώ το λόγο).

Γιατί δεν πρέπει να τις βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι με τις τηγανητές πατάτες είναι πως προσπαθούμε να τις ξαναζεστάνουμε βάζοντάς τες για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει τα φαγητά από μέσα προς τα έξω. Έτσι όταν βάζουμε τις τηγανητές πατάτες μπορεί να ζεσταίνονται, αλλά είναι μαλακές και όχι τραγανιστές, όπως την πρώτη στιγμή που τις δοκίμασες. Παράλληλα, δεν ζεσταίνονται όλες το ίδιο καλά. Γι’ αυτό και όταν τις βγάζεις κάποιες μπορεί να καίνε, ενώ άλλες να είναι σχεδόν κρύες.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

H καλύτερη λύση και πιο εύκολη λύση είναι να τις βάλεις στο φούρνο για μερικά λεπτά. Πρώτα προθερμαίνεις το φούρνο, στη συνέχεια επιλέγεις ένα ταψί που να χωρούν οι πατάτες που περίσσεψαν από το προηγούμενο γεύμα σου, βάζεις ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος από κάτω και προσθέτεις τις πατάτες σου.

Δεν χρειάζονται πάνω από δέκα λεπτά (ίσως και λιγότερα), με τις πατάτες σου να αποκτούν και πάλι την παλιά τραγανιστή τους γεύση. Τι καλύτερο;

Τηγάνισες πατάτες και μύρισε το σπίτι τηγανίλα; Με αυτά τα κόλπα θα την εξαφανίσεις!

Τηγάνισες πατάτες, τις απόλαυσες αλλά μετά δεν κατάφερες με τίποτα να απαλλάξεις το χώρο από την ενοχλητική και έντονη μυρωδιά της τηγανίλας. Επίσης, δείτε ποιο είναι το λάθος στο τηγάνισμα που προκαλεί καρκίνο

Άνοιξες τα παράθυρα, αέρισες το χώρο, άνοιξες τον απορροφητήρα, ψέκασες με τα ειδικά αρωματικά σπρέι αλλά... τίποτα! Μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Την επόμενη φορά ακολούθησε τα παρακάτω tips και πες αντίο στην τηγανίλα σε χρόνο dt:

  1. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, ξύδι, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου ένα εικοσάλεπτο (αν χρειαστεί συμπλήρωσε κι άλλο νερό). Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.
  2. Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και κράτα τις φλούδες του. Ρίξε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα και τοποθέτησέ τις πάνω στο αναμμένο καλοριφέρ. Η μυρωδιά τους θα διαχυθεί σε όλο το σπίτι!
  3. Καθάρισε μια πατάτα και κάψε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, μαζί με μερικές φλούδες από λεμόνι ή lime. Η μυρωδιά της τηγανίλας θα εξαφανιστεί.

Το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές - Χωρίς περιττά λάδια

Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές χωρίς περιττά λάδια και πιο γευστικές από ποτέ. Ποιο το μυστικό για να το πετύχετε; Θα το κάνετε συνέχεια από εδώ και πέρα.

Μετά από το μυστικό με το αλεύρι για τραγανές πατάτες, σας έχουμε ακόμα ένα. Για να πετύχει κάποιος, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να βάλει το ταψί στο φούρνο, προσθέτοντας στα υλικά τριμμένη φρυγανιά. Το βέβαιο είναι πως από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείς, εσύ, αλλά και οι καλεσμένοι σου.

Τα οφέλη της υγείας από την πατάτα

  • Λόγω της φλαβονοειδής που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρέχετε προστασία από καρδιακές και αγγειακές παθήσεις. Επίσης, παρέχετε προστασία και για αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και για ορισμένες μορφές καρκίνου.
  • Η φαινόλη των λαχανικών περιέχεται ιδιαίτερα στο μπρόκολο, το σπανάκι, αλλά και τα λαχανικά των Βρυξελλών
  • Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν το νευρικό σύστημα, καθώς και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, ιδιαίτερη βοήθεια δίνεται από τα συστατικά της πατάτας στις εγκύους.
  • Το ανθεκτικό άμυλο περιέχεται σε πολλά λαχανικά. Ωστόσο, οι ψητές πατάτες, που έχουν ψυχθεί μετέπειτα, διατηρούν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό. Όσον αφορά τα οφέλη από το άμυλο είναι ίδια με εκείνα των φυτικών ινών. Άρα, θα έχετε αίσθηση πληρότητας, με μικρότερης ποσότητας κατανάλωση θερμίδων.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C είναι το μυστικό για να μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, υγιές δέρμα. Έτσι, για να πετύχει κάποιος το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταναλώνει σημαντικές ποσότητες από πατάτες και σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share