Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Έβαλε τριμμένο κολοκύθι στο μείγμα για τα μπιφτέκια - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

25 Οκτωβρίου 2020 17:16
Έβαλε τριμμένο κολοκύθι στο μείγμα για τα μπιφτέκια - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιος δεν αναστενάζει όταν μπει στο σπίτι και μοσχομυρίζουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στο φούρνο; Η απόλαυση ολοκληρώνεται με την πρώτη μπουκιά του καλοψημένου, αφράτου και ζουμερού μπιφτεκιού. Μυστικά υπάρχουν αμέτρητα για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ ποιον κιμά πρέπει να αποφύγετε. Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σου δείξει πως θα πετύχεις τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με την προσθήκη κολοκυθιού.

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά ένα προς ένα, μερικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Είστε έτοιμοι να τα δείτε;

Υλικά Συνταγής

Για τις μεθυσμένες πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 (350ml) κουτάκι μπύρα
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμάς (από μοσχάρι κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

μπιφτέκια κολοκύθι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15’.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε)

Αυτά τα οφέλη της βρώμης θα πάρετε αν φτιάξετε αυτή την συνταγή με τα μπιφτέκια

Είναι αποτοξινωτική: Χάρη στην μεγάλη της περιεκτικότητα σε αμινοξέα, ενισχύει την παραγωγή λεκτίνης στο συκώτι με αποτέλεσμα να προωθεί την αποβολή τοξινών από το σώμα. Η κατανάλωση βρώμης είναι επίσης καλή για τον καθαρισμό των αρτηριακών τοιχωμάτων, καθώς οι ίνες δημιουργούν ένα φράγμα ενάντια στα κατάλοιπα λίπους που συγκεντρώνονται στα αρτηριακά τοιχώματα και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα χοληστερόλης, καρδιακά προβλήματα, κτλ.

Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Αυτό είναι ένα καταπληκτικό νέο ιδίως για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Σίγουρα πρέπει να την προσθέσετε στην διατροφή σας για να βελτιώσετε την πέψη του αμύλου και να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της γλυκαιμίας, κυρίως μετά το φαγητό.

Πηγή: pellanews.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share