Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε αυτά τα τυροπιτάκια της μαμάς δεν μπορείς να πεις ποτέ «όχι»!

Απλή και υπέροχη συνταγή

25 Οκτωβρίου 2020 08:16
Σε αυτά τα τυροπιτάκια της μαμάς δεν μπορείς να πεις ποτέ «όχι»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τυροπιτάκια είναι ένα έδεσμα, στο οποίο ποτέ και κανείς δεν μπορεί να πει «όχι», πόσο μάλλον όταν τα φτιάχνει η μαμά μας και τα κάνει τόσο νόστιμα, που δε θέλουμε να τελειώσουν ποτέ. Το Athensmagazine.gr, από την πλευρά του, θέλει να σας προσφέρει την ευκαιρία να φτιάξετε αυτά τα πεντανόστιμα τυροπιτάκια, για να τα απολαμβάνετε συνέχεια, σε μια πανεύκολη και υπέροχη συνταγή.

Δεν είναι τα τέλεια τυροπιτάκια, ούτε τα πιο περίτεχνα. Έχουν κάτι όμως που κανένα άλλο τυροπιτάκι δεν μπορεί να συναγωνιστεί: σε όλους μας θυμίζουν ανέμελα παιδικά απογεύματα και χαρούμενα οικογενειακά τραπέζια, με τυροπιτάκια τόσο νόστιμα, όπως εκείνα της γιαγιάς Αθηνάς, που θυμίζουν τόσο έντονα αυτή την εποχή και μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας, για να... κρατάμε μέσα μας τις αναμνήσεις.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

800 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml περίπου χλιαρό νερό

1.5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

πιπέρι

Για τη γέμιση:

500 γρ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας

2 αβγά

Λίγο φρέσκο γάλα

1 χτυπημένο αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και πλάθουμε (αλεύρι «όσο πάρει» για να γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)

Σκεπάζουμε τη ζύμη για να ξεκουραστεί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Ανοίγουμε φύλλο μέχρι η ζύμη να αποκτήσει πάχος περίπου 2εκ.

Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους.

Σε κάθε κύκλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση.

Κλείνουμε τα τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι.

Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180°C) για 20’ περίπου.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πριν τα σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share