Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιο... παραλήρημα με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 5 κινήσεις

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

22 Οκτωβρίου 2020 17:26
Σοκολατένιο... παραλήρημα με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 5 κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει ένα… σοκολατένιο παραλήρημα, προσφέροντάς σας μια υπέροχη συνταγή για γλυκό με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 5 κινήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολα και γρήγορα, για να σας μαγέψει.

Εύκολο σε παρασκευή κέικ, χωρίς μίξερ… μία σοκολατένια απόλαυση που θα σας ενθουσιάσει. Αν το φτιάξετε μία φορά θα θέλετε ξανά και ξανά, όπως με το πανεύκολο κέικ που γίνεται επίσης πολύ γρήγορα με μόλις 4 υλικά.

Το πιο νόστιμο κέικ που έχετε φτιάξει θα είναι αυτό, καθώς είναι πεντανόστιμο, τόσο μα τόσο αφράτο και φυσικά δεν τρίβεται. Θα το φτιάχνετε πολύ συχνά αφού είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται μίξερ.

Υλικά

400 γρ αλεύρι που φουσκώνει

150 γρ ηλιέλαιο

350 γρ γάλα

1 μεσαίο αυγό

2 βανιλίνες

400 γρ ζαχαρούχο γάλα

50 γρ κακάο σκόνη

αλεύρι+κακάο

300 γρ νουτέλα

100 γρ κουβερτούρα 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο σκόνη, το αυγό και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι που φουσκώνει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι 25χ30 αλείφουμε με ηλιέλαιο και το πασπαλίζουμε με κακάο για να μην μας κολλήσει το κέικ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπαλάκι ρίχνουμε 300γρ. νουτέλα μαζί με 100 γρ κουβερτούρα και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Το βγάζουμε από το φουρνάκι και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα.

Το ρίχνουμε πάνω από το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Μόλις κρυώσει το κόβουμε και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο που είναι τόσο αφράτο και νόστιμο που θα το λατρέψετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share