Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Κάλυψε τα σκόρδα με χοντρό αλάτι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

22 Οκτωβρίου 2020 10:39
Κάλυψε τα σκόρδα με χοντρό αλάτι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η χρήση του σκόρδου σε πολλά φαγητά είναι απαραίτητη αλλά ακόμη κι αν δεν είναι το σκόρδο ένα υλικό που προσδίδει έξτρα γεύση και ένταση στα φαγητά μας, το προτιμούμε.

Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε το σκόρδο έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας, δείτε εδώ το θαυματουργό ρόφημα με γάλα και σκόρδο. Πώς μπορούμε όμως να διατηρήσουμε τα σκόρδα μας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα; Το Athensmagazine.gr σας βρήκε τον τρόπο για να μην πετάξετε ποτέ ξανά ούτε μία σκελίδα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χοντρό αλάτι κι ένα πλαστικό δοχείο. Το σκόρδο δεν θα ξεραθεί και θα διατηρήσει τη γεύση του εάν το καλύψετε με χοντρό αλάτι.

σκόρδο αλάτι

Φάτε 6 ψητές σκελίδες σκόρδου και δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας μέσα σε 24 ώρες

Το σκόρδο είναι αναμφίβολα μια από τις πιο υγιεινές τροφές στον κόσμο. Αυτό το φυσικό θαύμα μπορεί να θεραπεύσει πολλές ασθένειες και χάρη στις ισχυρές θεραπευτικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

Τι προσφέρει το σκόρδο στον οργανισμός μας;

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, στον έλεγχο της υψηλής και χαμηλής πίεσης του αίματος, τη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόληψη καρδιακών προσβολών. Η κατανάλωση σκόρδου ρυθμίζει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, εμποδίζει την παραγωγή της ορμόνης της αγγειοτασίνης ΙΙ και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας μέσα σε 24 ώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση 6 ψητών σκελίδων σκόρδου σε καθημερινή βάση μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα:

οφέλη σκόρδου

  • 1η ώρα: Το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι, και τροφοδοτεί το σώμα μας.
  • 2-4 ώρες αργότερα: Αρχίζει να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα και να αποτρέψει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
  • 4-6 ώρες αργότερα: Ο μεταβολισμός αρχίζει να αναγνωρίζει τις ευεργετικές του ιδιότητες, και βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών και του λίπους στον οργανισμό.
  • 6-7 ώρες αργότερα: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου αρχίζουν να λειτουργούν και καταστρέφουν τυχόν μικρόβια που βρίσκονται στον οργανισμό.
  • 6-10 ώρες αργότερα: Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο σκόρδο λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο, και προστατεύουν τον οργανισμό από οξειδώσεις.
  • 10-24 ώρες αργότερα: Το σώμα περνάει σε φάση αποτοξίνωσης, που με τη σειρά του οδηγεί σε:
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Βελτιωμένη αντοχή των οστών
  • Μείωση και βελτίωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης
  • Ενισχυμένη μακροζωία των κυττάρων
  • Μείωση της κόπωσης
  • Ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης
  • Πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων
  • Πρόληψη μη απορρόφησης βαρέων μετάλλων στον οργανισμό
  • Βελτιωμένη σωματική απόδοση

Έτσι η κατανάλωση του σκόρδου συνιστάται από τους ειδικούς σε καθημερινή βάση για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών. Εκτός όμως, από τα οφέλη, δείτε εδώ και το θαυματουργό ρόφημα με γάλα και σκόρδο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share