Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Αυτά είναι τα μακαρόνια που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε ενώ βράζουν

Δώστε βάση!

21 Οκτωβρίου 2020 18:32
Προσοχή: Αυτά είναι τα μακαρόνια που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε ενώ βράζουν

Το ανακάτεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο κατά τη μαγειρική σας απλά θα καταλήξετε να κοιτάζετε ένα “κουβάρι” από μακαρόνια όλα κολλημένα μεταξύ τους.

Αυτό όμως δεν ισχύει και για όλα τα είδη ζυμαρικών καθώς όπως έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού έχουν κ διαφορετική μεταχείριση. Ποια είναι λοιπόν τα ζυμαρικά που δεν θέλουν καθόλου ανακάτεμα κατά το βράσιμο;

Αυτά είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα γι' αυτό και ο χρόνος βρασμού τους συνήθως δεν ξεπερνάει τα 3 λεπτά. Αν τα ανακατέψετε όπως θα κάνετε με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό το πιθανότερο είναι τα μακαρόνια σας να "λιώσουν" και να γίνουν μια μάζα. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέχουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, δείτε εδώ τι ισχύει με το στράγγισμα.

Μην πετάτε το νερό που βράσατε τα μακαρόνια - Δε φαντάζεστε σε τι χρησιμεύει

Είναι λάθος εάν πετάτε το νερό που βράσατε μακαρόνια, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αλλού. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει περισσότερα, παρακάτω, όπως έκανε και χθες με το νερό των ζυμαρικών στο νεροχύτη.

Ο καθένας αγαπά τα ζυμαρικά, είτε πρόκειται για μακαρόνια, για ριγκατόνι ή ταλιατέλες. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο, στο οποίο συνήθως δε μπορούμε να αντισταθούμε και έτσι παραδιδόμαστε σε μία γαστρονομική πανδαισία. Για να τα προετοιμάσετε, θα πρέπει να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, στραγγίζετε και συνήθως πετάτε το νερό τους, επειδή νομίζετε ότι είναι άχρηστο.

Αυτό δε θα μπορούσε να είναι πιο λάθος. Στην πραγματικότητα, το υγρό που προκύπτει είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς εξαιρετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαγειρεμένο νερό των ζυμαρικών σας.

Διαβάστε αναλυτικά τους τρόπους

Για σάλτσες ζυμαρικών όπως η πέστο

Αυτό το υγρό είναι το ιδανικό συμπλήρωμα που συνδυάζει άψογα όλα τα συστατικά.

Στα μαλλιά

Αν έχετε κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά, το νερό των ζυμαρικών, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητά τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτό το νερό. Μετά τη διαδικασία, φροντίστε να λούσετε κανονικά τα μαλλιά σας.

Για το μαγείρεμα

Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε βρασμένο νερό των ζυμαρικών για να μαγειρέψετε άλλα τρόφιμα μέσα στον ατμό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι έτσι κάνετε και οικονομία.

Στις ζύμες για πίτσα και ψωμί

Όπως όλοι γνωρίζετε, όλες οι ζύμες χρειάζονται κάποιο υγρό με μια πρέζα αλάτι, άρα το νερό των ζυμαρικών σας είναι μία πολύ καλή λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όσο από αυτό χρειάζεστε για τη συνταγή της ζύμης σας.

Για το μούλιασμα των οσπρίων

Μπιζέλια, φακές, φασόλια και όλα τα είδη των οσπρίων είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε ότι το μούλιασμά τους στο νερό ζυμαρικών τα κάνει ακόμα πιο επωφελή.

Για το πότισμα των λουλουδιών

Αν δεν το ξέρατε, αυτό το υγρό είναι πολύ θρεπτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας. Φροντίστε βέβαια, το νερό σας να είναι, το λιγότερο, χλιαρό.

Για ποδόλουτρο

Για εκείνους που υποφέρουν από οίδημα και πόνο στα πόδια, το νερό των ζυμαρικών είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση τους. Απλά βυθίστε τα πόδια σας στο ζεστό νερό (να έχει κρυώσει λίγο, όσο να είναι ανεκτό από τα πόδια σας) που έχει απομείνει μετά το βράσιμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share