Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έλιωσε τη φλούδα μιας μπανάνας και έφτιαξε ένα θαυματουργό ρόφημα για τον οργανισμό της

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

20 Οκτωβρίου 2020 20:02
Έλιωσε τη φλούδα μιας μπανάνας και έφτιαξε ένα θαυματουργό ρόφημα για τον οργανισμό της

Την επόμενη φορά που θέλετε να εντάξετε στο γεύμα σας μια μπανάνα, μην πετάξετε τη φλούδα! Είναι γεμάτη από θρεπτικά συστατικά που την καθιστούν την τέλεια προσθήκη στο υγιεινό σας smoothie. Σας προτείνουμε να πλύνετε καλά το φλοιό της και να προτιμάτε να αγοράζετε βιολογικές μπανάνες. Παρακάτω θα βρείτε βήμα-βήμα τη συνταγή ενός ολοκληρωμένου ροφήματος με φλούδα μπανάνας και άλλα υγιεινά συστατικά έκπληξη, για να την ενσωματώσετε άμεσα στη διατροφή σας. Ωστόσο, εξίσου θαυματουργό έχει αποδειχθεί και το ζουμί στο οποίο θα βράσετε τις μπανάνες, δείτε εδώ τα οφέλη του.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 Bιολογική, μέτρια μπανάνα
  • 120 γρ. Οργανικό, κατεψυγμένο μάγκο
  • ½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας. Μη ζαχαρούχο γιαούρτι καρύδας
  • 3-4 κουταλιές της σούπας. Παγωμένο οργανικό συμπύκνωμα χυμού πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού. Εκχύλισμα βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Πλύντε καλά και στεγνώνετε την μπανάνα.
  • Κόψτε τα άκρα της και μετά κόψτε τη μπανάνα στο μισό.
  • Ξεφλουδίστε το ήμισυ της μπανάνας και τοποθετήστε το στο μπλέντερ.
  • Ξεφλουδίστε το άλλο μισό και πετάξτε το στο καλάθι των απορριμάτων.
  • Κόψτε ολόκληρο το εσωτερικό της μπανάνας και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Χτυπήστε όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, για περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Ρίξτε το ρόφημα σε ένα μεγάλο ποτήρι, γαρνίρετε και απολαύστε!

Τι θα συμβεί αν τρώτε δύο τεμάχια καθημερινά για ένα μήνα - Τα ευεργετικά οφέλη της (Video)

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε, όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας η οποία βοηθά σε ουκ ολίγους τομείς της καθημερινότητάς μας, με τους επιστήμονες μάλιστα, να μιλούν ακόμα και για καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωστόσο, προσέξτε τα επικίνδυνα σημάδια στη φλούδα της.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

​Πίεση και στην εργασία: Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς... Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share