Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πανεύκολη και αφράτη τυρόπιτα σε ένα... μπολ

Μία γρήγορη παραλλαγή της κλασσικής πίτας

20 Οκτωβρίου 2020 09:37
Πανεύκολη και αφράτη τυρόπιτα σε ένα... μπολ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι ένα μία από τις πιο παραδοσιακές πίτες που απολαμβάνουμε καθημερινώς και συγκεκριμένα είναι μία από τις πίτες που έχει διάφορες παραλλαγές, όλοι όμως προτιμούν την κλασσική. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και την Βολιώτικη κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο της γιαγιάς που θα σας κάνει να γλύφετε μέχρι και το πιάτο.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μία εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή της κλασσικής τυρόπιτας με την μόνη διαφορά ότι μπορεί να γίνει σε ένα μπολ ή έστω ένα ταψί.

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
Σκεύος: στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30εκ.

Υλικά

  • 1 συσκευασία (450γρ.) φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 L φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανάμικτο τριμμένο τυρί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξερό δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Κατα την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.
  2. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε την φέτα, το ανάμικτο τριμμένο τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα. Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  7. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε το βίντεο για το πως γίνεται η συνταγή:

Πηγή: madameginger.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share