Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Μπισκότα της γιαγιάς

Εύκολη συνταγή για να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια

17 Οκτωβρίου 2020 15:49
Μπισκότα της γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή έρχεται για να μας ταξιδέψει στα παιδικά μας χρόνια, τότε που ανοίγαμε το μεταλλικό κουτί για να φάμε μπισκότα στο σπίτι της γιαγιάς.

Φτιάξτε λοιπόν τα πιο λαχταριστά φθινοπωρινά μπισκότα της γιαγιάς και συνοδέψτε τα μαζί με τον πρώτο ζεστό καφέ της σεζόν. Πάμε να δούμε τα υλικά για την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
  • 2 βανιλλίνες
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 350 γρ. φυτικό βούτυρο (shortening πχ spry)
  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Σε μίξερ χτυπάμε το shortening, το σπορέλαιο, την άχνη και τις βανίλιες.
  • Αφού αφρατέψουν καλά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό.
  • Τέλος προσθέτουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουτερ και χτυπάμε για τελευταία φορά. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτουμε σιγά σιγά και ζυμώνουμε στο χέρι.
  • Αφού αποκτήσουμε μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη φτιάχνουμε τα μπισκότα μας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr άλλη μια εύκολη συνταγή για μπισκότα με κρέμα λεμονιού.

Τα μπισκότα της γιαγιάς συνταγή

Υγιεινά μπισκότα με αλεύρι καρύδας χωρίς ζάχαρη - Έτοιμα σε 15 λεπτά

Σας βρήκαμε τα πιο νόστιμα μπισκότα που όμως δεν έχουν ενοχές αφού έχουν υγιεινά υλικά!

Το γλυκό που βρήκαμε εμείς για σένα σήμερα που θα είναι το απόλυτο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ σου!

Δεν είναι άλλο από αυτά τα λαχταριστά και αφράτα μπισκότα χωρίς ζάχαρη! Και το καλύτερο δεν το άκουσες ακόμη... Είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά! Πάμε να δούμε γρήγορα τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Κι αν αγαπάτε τα μπισκότα, δείτε εδώ τα πιο νόστιμα μπισκότα με κρέμα λεμονιού!

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 3 αβγά
  • 1/4 φλιτζ, γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου)

μπισκότα με αλεύρι καρύδας

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το μέλι μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε την κανέλα, την βανίλια, την σόδα και το baking powder και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι αμυγδάλου, μαζί με την καρύδα.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας πάνω στην λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Πηγή: bubblesandavocados.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share