Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νόστιμο ψωμί με σκόρδο και μοτσαρέλα

Υπέροχο!

16 Οκτωβρίου 2020 06:45
Νόστιμο ψωμί με σκόρδο και μοτσαρέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με εύκολη συνταγή της ημέρας και σήμερα σας έχουμε νόστιμο ψωμί με σκόρδο και μοτσαρέλα!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Υλικά

Ζύμη:

  • 250g (2 φλυτζάνια) αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 25g (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 42g (3 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 125ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 250 γραμμάρια νωπών τυριών Mozzarella κομμένη σε λεπτές φέτες

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ότι άλλα τυριά θέλουμε.

Σκόρδο βούτυρο

  • 2 κουταλιές μαλακωμένο βούτυρο
  • 1 κουτ. Σούπας σκόρδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδια
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • Ανακατέψτε καλά
  • Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό για το άλειμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης και φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη.

Βάλτε τη ζύμη σε ταψάκι 23 εκ.(ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτσα).

Καλύψτε μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν. Μετά το φούσκωμα της ζύμης, ισιώστε με το χέρι σε κύκλο.

Χρησιμοποιώντας μια λεπίδα, χαραζετε σε κομμάτια τη ζύμη. Αλείψτε με αυγό τις άκρες, αν θέλετε.

Βάλτε το βούτυρο σκόρδου στην επιφάνεια ομοιόμορφα.

Βάζετε κομμάτια τυριού μοτσαρέλα στα χωρίσματα της ζύμης .Ρίχνετε φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι .

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C , για 20-25 λεπτά.

Βεζούβιος: Ο λουκουμάς που λιώνει στο στόμα!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια εύκολη συνταγή για να σας φτιάξει την μέρα, όπως τις αφράτες τηγανίτες που λατρέψατε! Σήμερα σας έχουμε τον... Βεζούβιο, τον λουκουμά που λιώνει στο στόμα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Δίνουν την αίσθηση του αλμυρού λουκουμά που είναι τραγανός από έξω και το εσωτερικό λειώνει στο στόμα. Για τη γέμιση υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως ο κιμάς, η φέτα, η πατάτα, το ροκφόρ ή ακόμα και παρμεζάνα. Είναι ιδανικά για τα παιδικά πάρτι αλλά και για σνακ ή μεζεδάκια για τους ενήλικες. Πρόσφατα δοκίμασα να τα γεμίσω με μερέντα και ξετρελάθηκα.

Αναλυτικά η συνταγή:

Για τη ζύμη

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml νερό χλιαρό
2 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση

6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
6 φέτες τυρί για τοστ
12 κ.γ κέτσαπ
Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κ.σ από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το αλάτι και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση. Βάζουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό και φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο φτιάχνουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης και με στεγνά και αλευρωμένα χέρια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.

Για τη γέμιση

Κόβουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα και το τυρί για τόστ στη μέση και τα τυλίγουμε σε ένα ρολό. Κάθε ρολό πρέπει να περιέχει ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί.

Με καλά αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μία μπαλίτσα στη χούφτα μας και την πατάμε να ανοίξει καλά σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Βάζουμε ένα γεμάτο κ.γ κάτσαπ και από ένα ρολό τυρί – ζαμπόν και τραβάμε τα άκρα της ζύμης για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας και την πλάθουμε σε μπαλίτσα κλείνοντας κάθε άνοιγμα και ακολούθως την πατάμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Τα Βεζούβιος είναι πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Δίνουν την αίσθηση του αλμυρού λουκουμά που είναι τραγανός από έξω και το εσωτερικό λειώνει στο στόμα. Για τη γέμιση υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως ο κιμάς, η φέτα, η πατάτα, το ροκφόρ ή ακόμα και παρμεζάνα. Είναι ιδανικά για τα παιδικά πάρτι αλλά και για σνακ ή μεζεδάκια για τους ενήλικες. Πρόσφατα δοκίμασα να τα γεμίσω με μερέντα και ξετρελάθηκα.

Η συνταγή είναι της Χριστίνας Σιδέρη από τη σελίδα στους Κουζινίστας

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share