Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεϊκό γλυκό ψυγείου με βραστή κρέμα και φράουλες

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

11 Οκτωβρίου 2020 15:12
Θεϊκό γλυκό ψυγείου με βραστή κρέμα και φράουλες

Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού γλυκού με βραστή κρέμα και φράουλες.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βραστή κρέμα:

  • 700 γρ πλήρες γάλα
  • 3 γεμάτες κσ κορν-φλάουρ
  • 3 κσ ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1,5 κσ εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα τυριού:

  • 150 γρ τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κσ ζάχαρη ακατέργαστη
  • Ξύσμα από 1 μικρό (ακέρωτο) λεμόνι

Για τη συναρμολόγηση:

  • 1,5 πακέτο πτι-μπερ (προτιμώ ολικής άλεσης)
  • 750 γρ φρέσκες φράουλες, πλυμένες και σκουπισμένες

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ετοιμάζω την βραστή κρέμα. Σε ένα σκεύος τοποθετώ το γάλα, το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια κι ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να διαλυθεί καλά το κορν-φλάουρ.
  • Δίνω σιγανή βράση στο γάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχω μια παχύρευστη κρέμα.
  • Αποσύρω την κρέμα από τη φωτιά και καλύπτω την επιφάνειά της με ένα κομμάτι μεμβράνης που να εφάπτεται, για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνω την κρέμα στην άκρη να γίνει χλιαρή.
  • Ετοιμάζω την κρέμα τυριού. Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
  • Προσέχω να μην σφίξει πολύ η σαντιγί, αρκεί να είναι σα δεμένη κρέμα. Αναμειγνύω στη σαντιγί το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και την βάζω στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να την χρειαστώ.
    Συναρμολόγηση.
  • Σε ένα γυάλινο σκεύος διάστασης 25 εκ. Χ 25 εκ. τοποθετώ μια στρώση πτι-μπερ. Κατόπιν απλώνω τη ½ βραστή κρέμα. Τοποθετώ σε λεπτές φέτες τις φράουλες να καλύψουν την επιφάνεια της κρέμας. Επαναλαμβάνω κατά τον ίδιο τρόπο την διαδικασία τοποθετώντας μια στρώση μπισκότων ακόμα, την υπόλοιπη βραστή κρέμα και τέλος φέτες από φράουλες.
  • Τέλος, τοποθετώ μια τρίτη στρώση μπισκότων και απλώνω ομοιόμορφα την κρέμα τυριού. Καλύπτω την επιφάνεια του γλυκού με μια τελευταία στρώση από φέτες φράουλας. Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά προτού το σερβίρω. Καλή απόλαυση!

Πηγή: dailycious.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share