Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Τυρόπιτα... του ονείρου με γιαούρτι και φέτα

Απολαυστική!

8 Οκτωβρίου 2020 19:54
Τυρόπιτα... του ονείρου με γιαούρτι και φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι από τα αγαπημένα εδέσματα για όλους μας και το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια υπέροχη συνταγή με γιαούρτι και φέτα, με την οποία θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως με εκείνη με την φέτα και την ντομάτα.

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, με την οποία θα τρελάνετε τους δικούς σας ανθρώπους, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας. Φτιάξτε, λοιπόν, αυτή την τυρόπιτα… του ονείρου και θα θέλετε να την επαναλάβετε.

Τυρόπιτα γιαούρτι φέτα

Υλικά

300 γρ. φέτα τριμμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι
150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. γάλα

2 αυγά για την γέμιση

αλάτι

πιπέρι

δυόσμο

1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες

ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα

1 αυγό για την επιφάνεια της πίτας

100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης,θα είναι αρκετά ρευστή,έτσι πρέπει.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμους στον αέρα,να ζεστένεται.

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το 1/3 από τα φύλλα,βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε τη μισή γέμιση.

Στρώνουμε πάλι 1/3 από τα φύλλα,βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη μισή γέμιση.

Τελειώνουμε με τα τελευταία φύλλα βάζοντας λάδι ενδιάμεσα. Χαράζουμε σε κομμάτια,χτυπάμε το αυγό και αλλείφουμε την πίτα μας. Σκορπάμε στην επιφάνεια το βούτυρο σε κομματάκια.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας φύλλα κρούστας και τυριά.

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 3 κουτ. σούπας Βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 50γρ. φέτα σπασμένη
  • πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. και βάζετε 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό σκεύος.

Βουτυρώνετε χώρια το κάθε φύλλο, τσαλακώνετε 2 φύλλα και τα βάζετε στο τηγάνι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τα αναποδογυρίζετε, όπως την ομελέτα, μοιράζετε ομοιόμορφα το μίγμα των κίτρινων τυριών και τη φέτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σκεπάζετε με τα άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε.

Μόλις ροδίσει η μία πλευρά της τυρόπιτας, αναποδογυρίζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και η άλλη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Olive Magazine

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share