Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μηλόπιτα με μέλι, κρέμα γάλακτος και μόνο 2 αυγά

Λιώνει στο στόμα

8 Οκτωβρίου 2020 12:36
Μηλόπιτα με μέλι, κρέμα γάλακτος και μόνο 2 αυγά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δείτε την συνταγή για μια λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα με μέλι, κρέμα γάλακτος και μόνο 2 αυγά που λιώνει στο στόμα. Ωστόσο, θέλετε να φτιάξετε λαχταριστά τυροπιτάκια, αλλά δεν έχετε βρει την κατάλληλη συνταγή; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 250γρ φαριν απ
  • 2κ.γ μπεικιν
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • μίση κούπα βραστό νερό
  • 2 βανίλιες καψουλακια
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 μλ
  • 100γρ μέλι
  • 250 γρ νερό
  • 150 γρ καστανή ζάχαρη
  • μίση κούπα καλαμποκέλαιο

Eκτέλεση:

  1. Βουτυρώνω την φόρμα μου βάζω τα μήλα σε φέτες. Ρίχνω λίγη ζάχαρη από πάνω με λίγη κανέλα. Φτιάχνω το σιρόπι μου με το μέλι την καστανή ζάχαρη και τα 250 μλ νερό.
  2. Το αφήνω να βράσει 5 λεπτά το αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζω το λάδι, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Ανακατεύω με έναν γδάρτη και ρίχνω το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες.
  3. Ανακατεύω και στο τέλος ρίχνω την μίση κούπα νερό βραστό. Πάνω από τα μήλα βάζω το μείγμα του κέικ και από πάνω ρίχνω το σιρόπι.
  4. Βάζετε την μηλόπιτα στην προτελευταία σχάρα στον αέρα στους 180 για 40 λεπτά!

Πηγή: idiva.gr

Δεν αντιστέκεται κανείς σε αυτό το μοναδικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμο σε 10 λεπτά

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το μοναδικό γλυκό ψυγείου, που γίνεται με ζαχαρούχο γάλα και ετοιμάζεται μόλις σε 10 λεπτά, αναφορικά με την προετοιμασία του.

Πάντα, άλλωστε, αναζητούμε ένα… γλυκό πειρασμό και αυτός είναι ο πλέον ιδανικός. Με την χρήση του εν λόγω υλικού και μερικών ακόμη, που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας, μπορεί να πετύχετε ένα εκπληκτικό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα, σαν αυτό που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με παγωτό, σε μια υπέροχη σπιτική συνταγή, που μπορείτε να φτιάξετε εξίσου γρήγορα να γλείφετε τα δάχτυλά σας, επαναλαμβάνοντάς τη ξανά και ξανά.

Υλικά

Για το μωσαϊκό

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

Κορμός μωσαϊκό, το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου θα το φτιάξετε σε 10 λεπτά με αυτή την εύκολη συνταγή, με κακάο, ζαχαρούχο γάλα και φανταστική επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα.

  1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  5. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  6. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  8. Παγώνουμε το γλυκό μωσαϊκό μέχρι να σφίξει.
  9. Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα
  10. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  11. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  12. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει.
  13. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share