Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού - Εύκολη ζύμη με μόνο 3 υλικά

Έτοιμα σε 25 λεπτά

8 Οκτωβρίου 2020 08:53
Λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού - Εύκολη ζύμη με μόνο 3 υλικά

Θέλετε να φτιάξετε λαχταριστά τυροπιτάκια, αλλά δεν έχετε βρει την κατάλληλη συνταγή; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για λαζάνια με ντομάτα και σπανάκι.

Υλικά

Υλικά για την ζύμη:

  • 1 φλυτζάνι γάλα (180ml)
  • 1 φλυτζάνι λάδι σπορέλαιο (140ml)
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (σ.σ. φαρίνα).

Υλικά για την γέμιση:

  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κρόκο και 2 ασπράδια αυγού
  • αλάτι, πιπέρι.

Υλικά για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • σουσάμι

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας

  • Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους βάζουμε τη φαρίνα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.
  • Αρχίζουμε λοιπόν να ζυμώνουμε με σκοπό να φτιάξουμε μία μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Όσο περισσότερο ζυμώνουμε, τόσο περισσότερο τραγανά θα είναι τα τυροπιτάκια μας.
  • Τέλος, βάζουμε τη ζύμη που φτιάξαμε στο μπολ.

Συνεχίζουμε με την γέμιση

  • Σε ένα πιάτο θρυμματίζουμε τη φέτα μας με ένα πιρούνι. Σε ένα ποτήρι έχουμε βάλει τα 2 ασπράδια και τον 1 κρόκο αυγού και τα χτυπάμε.
  • Μόλις είναι έτοιμα, το ρίχνουμε στο πιάτο με την φέτα και προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.
  • Δε χρειάζεται να βάλουμε αλάτι, αφού η φέτα μας είναι λίγο αλμυρή.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με το πιρούνι μας καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  • Έπειτα παίρνουμε λίγο ζύμη με το χέρι μας σε μέγεθος καρυδιού, την οποία την πλάθουμε και την ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε με το πιρούνι λίγο από την γέμιση που φτιάξαμε προηγουμένως.
  • Στη συνέχεια, κλείνουμε το τυροπιτάκι, ενώνοντας τις άκρες τις ζύμης.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης και με την βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα ποτήρι, το γυρνάμε ανάποδα και το πιέζουμε πάνω στη ζύμη μας, με στόχο να σχηματίσουμε έναν κυκλικό δίσκο ζύμης.
  • Συνεχίζουμε, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, και προσθέτουμε στο κέντρο της ζύμης λίγο από την γέμιση μας και κλείνουμε το τυροπιτάκι με τον ίδιο τρόπο, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουνε όταν θα τα ψήσουμε.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα τυροπιτάκια που φτιάξαμε ένα ένα.
  • Σε ένα ποτήρι που έχουμε τον κρόκο που περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο νερό (2 κουταλίτσες), για να τον αραιώσουμε και τον χτυπάμε και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα τυροπιτάκια μας, αλείφοντας τα.
  • Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα για να μπουν στο φούρνο. Αν θέλουμε, μπορούμε να ρίξουμε και λίγο σουσάμι από πάνω.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Πηγή: enimerotiko.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share