Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Έκοψε την άκρη από ένα κεφάλι σκόρδου και το έβαλε στο φούρνο για 40 λεπτά - Με το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

6 Οκτωβρίου 2020 14:11
Έκοψε την άκρη από ένα κεφάλι σκόρδου και το έβαλε στο φούρνο για 40 λεπτά - Με το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Οι ψημένες σκελίδες σκόρδου μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για να δώσουν έξτρα ένταση και γεύση στα φαγητά μας χωρίς να χρειαστεί να σοταριστούν και να αποκτήσουν αυτή την ελαφρώς πικρή γεύση. Ωστόσο, μπορεί να φανούν και ιδιαίτερα θαυματουργές για τον οργανισμό μιας και ως γνωστόν το σκόρδο έχει αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες, δείτε εδώ τι θα συμβεί στο σώμα σας αν καταναλώνετε κάθε πρωί δύο σκελίδες σκόρδου με άδειο στομάχι.

Το να μπαίνετε σχεδόν καθημερινά στη διαδικασία ψησίματος σκόρδου αν μη τι άλλο είναι κουραστικό. Γι' αυτό κι εμείς σας βρήκαμε τη λύση για να έχετε πάντα ψημένες σκελίδες σκόρδου έτοιμες για κατανάλωση. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

σκόρδο ψημένο

Πάρτε ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδου και κόψτε την άκρη του, ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο, η κατάλληλη αναλογία είναι δύο κουταλιές του γλυκού ανά σκελίδα και βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζοντας το και αφού κρυώσει θα δείτε πως οι σκελίδες αφαιρούνται μία μία πολύ εύκολα και είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Έριξε 10 σκελίδες σκόρδο μέσα σε μια λεκάνη με νερό - Λίγα λεπτά μετά είδε πως...

Το σκόρδο είναι ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτι και συνήθως χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση μιας και απ ότι έχουμε δει πέραν από το να χαρίζει μια έξτρα γεύση και ένταση στα φαγητά μας μπορεί να κάνει και θαύματα στην υγεία μας, για παράδειγμα, δείτε εδώ το θαυματουργό ρόφημα με γάλα και σκόρδο.

Αυτό σημαίνει πως καθημερινά θα πρέπει να καθαρίζετε και σκόρδα, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα μιας και οι φλούδες του σκόρδου είναι ιδιαίτερα λεπτές κάτι που κάνει το καθάρισμα άκρως βασανιστικό! Γι' αυτό λοιπόν σου βρήκαμε την πιο εύκολη λύση για να ξεφλουδίσες πολλές σκελίδες σκόρδου σε χρόνο μηδέν, να σημειώσουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο τα χέρια σου δεν θα μυρίζουμε μετά τόσο έντονα.

Η διαδικασία είναι απλή, βάλε σε ένα μπολ τις σκελίδες που θες να ξεφλουδίσεις και στη συνέχεια γέμισε το μπολ με νερό. Μετά από λίγη ώρα θα δεις ότι οι φλούδες βγαίνουν σχεδόν μόνες τους.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και μερικούς ακόμη τρόπους για εύκολο ξεφλούδισμα ενός σκόρδου:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share