Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείο με παγωτό από τα... χεράκια σας!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Οκτωβρίου 2020 11:59
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείο με παγωτό από τα... χεράκια σας!

Παρά το γεγονός πως έχουμε μπει στον Οκτώβριο οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν κι εμείς αναζητούμε ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου για να μας γλυκάνει αλλά και να μας... δροσίσει. Το Athensmagazine.gr σήμερα βρήκε για εσάς μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με παγωτό από τα... χεράκια σας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των αλμυρών γεύσεων, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια λαχταριστή τυρόπιτα ρολό. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε.

Υλικά

Για το παγωτό:

  • 1 κουτάκι Morfat
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ

Για τη βάση

  • Ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • Γάλα για το "μούλιασμα"

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα υλικά για το παγωτό για μισή ώρα στο ψυγείου.
  • Χτυπάτε την κρέμα Morfat μέχρι να πήξει, να αφρατέψει και να "στέκεται.
  • Συμπληρώνετε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζεται να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα
  • Στρώνετε τα μπισκότα σε ταψί και ραντίζεται με το γάλα.
  • Απλώνετε από πάνω το παγωτό είτε σε μία είτε σε δύο στρώσεις.
  • Βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το γλυκό σας να σταθεροποιηθεί.

*Στο παγωτό μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή κομμάτια σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο.

Ανάλαφρο και δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Το απόλυτο, πεντανόστιμο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις μπισκότου, κρέμα σοκολάτας και βανίλιας. Μια συνταγή για το τέλειο επιδόρπιο. Επίσης, δείτε την συνταγή για το απόλυτο γλυκό ψυγείου που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά:

Για τη στρώση μωσαϊκό:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 8 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού

Για τις στρώσεις κρέμας σοκολάτας-βανίλιας:

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 8 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού

Για τη στρώση επικάλυψης σαντιγί:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35%, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα σοκολάτας για γααρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για τις στρώσεις κρέμας σοκολάτας-βανίλιας:

  1. Κρατάτε 1/2 λίτρο γάλα, ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  2. Εν τω μεταξύ, διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα στο υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα, το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα, προσθέτετε και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Όταν δέσει η κρέμα τη χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη. Στη μισή δόση προσθέτετε αμέσως όσο είναι καυτή τη τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε και τη κρέμα βανίλιας και τη σοκολατένια κρέμα στην άκρη να κρυώνουν, ανακατεύοντάς τες περιστασιακά να μη κάνουν κρούστα.

Για τη στρώση μωσαϊκό:

  1. Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτετε τη σκόνη κακάου και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα υλικά.
  3. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
  4. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.
  5. Αδειάζετε το μωσαϊκό σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του.
  6. Πάνω από τη βάση μωσαϊκό απλώνετε σε μια στρώση τη κρέμα βανίλιας και ισιώνετε την επιφάνειά της.
  7. Σπάτε τα μπισκότα πτι μπερ με τα χέρια σας, τα στρώνετε όλα πάνω από τη κρέμα βανίλιας και τα ραντίζετε με το γάλα και το κονιάκ.
  8. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε σε μια στρώση τη κρέμα σοκολάτας και τελειώνετε καλύπτοντας τη σοκολατένια κρέμα στρώση σαντιγί την οποία μπορείτε να την απλώσετε με μια μαρίζ ή να κάνετε σχέδια επιλογής σας με κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  9. Πασπαλίζετε από πάνω το φιλέ ή τη τρούφα σοκολάτας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες πριν το σερβίρετε.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share