Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έριξε στην κατσαρόλα μια κουταλιά μαγειρική σόδα μαζί με τα λαχανικά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

3 Οκτωβρίου 2020 20:55
Έριξε στην κατσαρόλα μια κουταλιά μαγειρική σόδα μαζί με τα λαχανικά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι και οι χρήσεις του είναι πάμπολλες και δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα, σε θέματα ομορφιάς αλλά και στη μαγειρική. Όσον αφορά τα θέματα ομορφιάς, η τελευταία μας "ανακάλυψη" μας ενθουσίασε, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν πίνετε ένα ποτήρι νερό με μαγειρική σόδα πριν από κάθε προπόνηση.

Στη μαγειρική έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα κυρίως στα όσπρια, αυτή όμως δεν είναι η μοναδική της χρήση. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να φτιάξετε μια γευστική σαλάτα με λαχανικά, μπρόκολο, καρότο, ή οποιοδήποτε άλλο φυλλώδες λαχανικό ή χόρτο πριν τα ρίξετε στην κατσαρόλα ρίξτε πάνω τους μαγειρική σόδα. Τότε θα δεις το χρώμα τους, μετά το βράσιμο, να διατηρείτε, όπως ακριβώς ήταν πριν μαγειρευτούν.

Παίρνει ένα κόσκινο, το γεμίζει με μαγειρική σόδα και πασπαλίζει το κρεβάτι της - Ο λόγος; Σημαντικός

Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε μαγειρική σόδα στο στρώμα του κρεβατιού σας; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τη χρήση της σόδας πριν από τη γυμναστική.

Τα στρώματα των κρεβατιών είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στο καθάρισμα. Είναι μεγάλα, δύσκολα στη μετακίνηση και περιτριγυρίζονται συνήθως από άλλα έπιπλα, γι’ αυτό πολλές φορές παραλείπουμε να τα καθαρίσουμε. Όμως το ένα τρίτο της ημέρας το περνάμε ξαπλωμένοι στο στρώμα μας και γι’ αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά.

Είναι πολύ φυσικό για πολλούς να ιδρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά με τον καιρό αυτό αφήνει το στρώμα μας με μια άσχημη μυρωδιά και επίσης σκονίζονται και γεμίζουν ακάρεα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες και άσθμα.

Αλλά μη φοβάστε, το καθάρισμα των στρωμάτων είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζατε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και ηλεκτρική σκούπα. Μια φορά στο τόσο αρκεί για να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share