Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Σκέτη κόλαση: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κεράσι

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

3 Οκτωβρίου 2020 16:44
Σκέτη κόλαση: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κεράσι
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπισκότα και σοκολάτα.

Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

Υλικά

  • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
  • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
  • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
  • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
  • Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα

Ένα πραγματικά υπέροχο γλυκό ψυγείου που μας έρχεται από την Αργεντινή! Σοκολάτα, μπισκότα, τυρί κρέμα και υπέροχη κρέμα γάλακτος (dulce de leche) συνδυάζονται μοναδικά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Για τη chocotorta θα χρειαστείτε:

500 γρ. ‏τυρί κρέμα

500 γρ. ‏dulce de leche (σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος)

λίγο ‏σοκολατούχο γάλα

500 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα της επιλογής σας

Για τη γκανάς θα χρειαστείτε

300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος

300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως (Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη συνταγή μας για υπέροχη σπιτική dulce de leche).
  2. Βουτήξτε τα σοκολατένια μπισκότα στο σοκολατούχο γάλα και ετοιμάστε το στρώμα μπισκότων στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.
  3. Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των μπισκότων μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα.
  4. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.
  5. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.

Για τη γκανάς σοκολάτα:

  1. Βράζετε την κρέμα γάλακτος.
  2. Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.
  3. Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  4. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Ύστερα είναι έτοιμο για απόλαυση!!

Πηγή: foodmaniacs.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share