Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Απίστευτο: Μετατρέψτε τα παραγινωμένα φρούτα σε διάφορες απολαύσεις

Δείτε 5 εύκολες λύσεις

1 Οκτωβρίου 2020 15:27
Απίστευτο: Μετατρέψτε τα παραγινωμένα φρούτα σε διάφορες απολαύσεις

Αρκετές φορές έχει τύχει να βρούμε παραγινωμένα και ζαρωμένα φρούτα με αποτέλεσμα να τα πετάξουμε.

Καλό είναι να μην το κάνουμε αυτό και να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε κάτι άλλο και πιο απολαυστικό.

Παρακάτω θα βρείτε εύκολες και απολαυστικές λύσεις για να χρησιμοποιήσετε τα παραγινωμένα φρούτα σας.

Οι 5 εύκολες και απολαυστικές λύσεις

  • Φτιάξτε ψωμί Οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι τέλειες για να φτιάξετε ψωμί μπανάνας. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για άλλα φρούτα, όπως είναι τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και οι φράουλες. Όλα αυτά τα φρούτα είναι τέλεια για να φτιάξετε ψωμί με φρούτα και muffins.
  • Φτιάξτε μαρμελάδα Με παραγινωμένα φρούτα μπορείτε να φτιάξετε τέλειες μαρμελάδες. Η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε και σίγουρα ψάχνοντας στο διαδίκτυο (ή ρωτώντας τη μαμά σας) μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές συνταγές.

Μπορείτε να μετατρέψετε τα παραγινωμένα φρούτα σας σε ωραίες απολαύσεις

  • Φτιάξτε smoothies Μια καλή λύση είναι να πάρετε τα φρούτα σας και να τα ρίξετε όλα στο μπλέντερ. Μπορεί να μην δείχνουν όμορφα αλλά σίγουρα θα έχουν ωραία γεύση. Και η αλήθεια είναι πως έχουν πολύ καλύτερη και πιο γλυκιά γεύση από ότι οι άγουρες εκδοχές τους.

Φτιάξτε διάφορα πράγματα με τα παραγινωμένα φρούτα

  • Φτιάξτε τέλεια συνοδευτικά για pancakes Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε τα φρούτα σας. Έτσι, έχετε αμέσως έτοιμο σιρόπι για τα pancakes σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε τα pancakes σας γεμιστά με φρούτα.
  • Φτιάξτε dressing για σαλάτες Αν τα φρούτα σας έχουν χάσει την ομορφιά τους και δεν μπορείτε να τα κόψετε απλά μέσα στη σαλάτα σας, βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με λίγο ελαιόλαδο, ξίδι, μυρωδικά και αλατοπίπερο και χτυπήστε τα. Έτσι θα φτιάξετε ένα φανταστικό και ιδιαίτερο dressing.

Καλό είναι να σημειωθεί ότι υπάρχουν και συγκεκριμένα φρούτα αλλά και λαχανικά που δεν πρέπει να ξαναπετάξεις την φλούδα τους.

Προσοχή: Ποτέ να μην αναμείξετε αυτά τα φρούτα μαζί… Δείτε γιατί…

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική υγεία μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα με τα οποία δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε, όπως είναι η ανάμειξη δύο φρούτων ή λαχανικών ή να τα καταναλώνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο οτι η ανάμειξη δύο τύπωνς φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι ανθυγιεινή, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μοιραία.

Αυτά είναι τα φρούτα που δεν πρέπει να αναμείξετε

Μπανάνα και πουτίγκα

Ο συνδυασμός μπανάνας και πουτίγκας είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και θα επιβραδύνει το μυαλό σας. Θα προωθήσει επίσης την παραγωγική τοξίνη, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τα βρέφη.

Καρότα και πορτοκάλια

Ο χυμός καρότων και ο χυμός πορτοκαλιού είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, καθώς και σε περίσσεια παλινδρόμηση της χολής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ακόμα αναφερθεί ότι προκαλεί νεφρική βλάβη, καθώς και άλλα προβλήματα που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ποτέ να μην αναμείξετε αυτά τα φρούτα μαζί

Γάλα και ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βρομελίνη η οποία είναι ο λόγος που ποτέ δεν πρέπει να αναμειγνύεται με το γάλα. Αν συνδυαστούν, ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι , ναυτία, λοιμώξεις, διάρροια και άλλα προβλήματα , το οποίο το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μωρά.

Λεμόνι και παπάγια

Η κατανάλωση αυτού του μείγματος μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, καθώς και σε προβλήματα των επιπέδωντης αιμοσφαιρίνης σας. Αποφύγετε την κατανάλωση αυτού του μείγματος σε εσάς αλλά και στα παιδιά σας.

Μπανάνα και γουάβα

Η ανάμειξη και η καταναλώση γκουάβας και μπανάνας μπορεί να προκαλέσει οξέωση και αέρια, με αποτέλεσμα να έχετε ένα αίσθημα ναυτίας και πονοκεφάλου.

Ποτέ μην καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά μαζί. Τα φρούτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και είναι δύσκολο να χωνευτούν, και έτσι μπορούν να μείνουν στο στομάχι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γάλα και πορτοκάλι

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που προσθέτουν χυμό πορτοκαλιού στα δημητριακά, σταματήστε το τώρα. Καθώς αυτός ο συνδυασμός κάνει το στομάχι σας να μην μπορεί να επεξεργαστεί το άμυλο από το δημητριακά και μόλις το αναμείξετε με το γάλα, είναι πολύ δύσκολο να αφομοιωθεί και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε θέματα υγείας.

Φρούτα και λαχανικά

Ποτέ μην καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά μαζί. Τα φρούτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και είναι δύσκολο να χωνευτούν, και έτσι μπορούν να μείνουν στο στομάχι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι αρχίζουν την ζύμωση η οποία απελευθερώνει τοξίνες και προκαλούν πονοκεφάλους, διάρροια, λοιμώξεις και πόνους στο στομάχι.

Επίσης τρώτε γιαούρτι με φρούτα; Σταματήστε το αμέσως!

Μπορείτε μόνο να αναμείξετε φρούτα με άλλα φρούτα. Δείτε μερικές προτάσεις

1. Γλυκά-μην συνδυάσετε τα γλυκά φρούτα που δεν περιέχουν οξύ, όπως μπανάνες, μήλα, δαμάσκηνα , πεπόνι και καρπούζι .

2. Όξινα – αυτοί οι καρποί συσκευάζονται με κιτρικό οξύ και μπορούν να αναμιχθεί με ασφάλεια. Μερικά παραδείγματα είναι το λεμόνι, το πορτοκάλι,τα βατόμουρα , τα σταφύλια, τα ακτινίδια και το γκρέιπφρουτ.

3. Μισό-όξινα – αυτά τα φρούτα είναι χαμηλά σε οξύ. Μπορείτε να αναμείξετε με ασφάλεια αυτά τα φρούτα. Μερικά παραδείγματα είναι το βατόμουρο, το μάνγκο, τα μήλα και οι φράουλες.

4. Ουδέτερα – είναι φρούτα που περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, έλαια, άλατα και πρωτεΐνες όπως το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα καρύδια και η καρύδα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share