Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Το κόλπο με τη βελόνα για να μην σπάσουν ποτέ ξανά τα βραστά αυγά σας

Θα σας λύσει τα χέρια

1 Οκτωβρίου 2020 11:01
Το κόλπο με τη βελόνα για να μην σπάσουν ποτέ ξανά τα βραστά αυγά σας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να βράζετε αυγά και τα μισά έχουν καταλήξει σπασμένα με το ασπράδι να ξεχειλίζει; Το κόλπο με τη βελόνα είναι αυτό που θα σας απαλλάξει από το άγχος του σπασμένου αυγού. Εκτός από αυτό το κόλπο όμως, υπάρχουν και μυστικά σχετικά με το βράσιμο, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι. Πριν ρίξετε τα αυγά σας στην κατσαρόλα τρυπήστε την άκρη τους με μια βελόνα. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά κι εσείς θα έχετε ένα τέλειο βραστό αυγό.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μυστικά γύρω από τα αυγά.

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο

Πήρατε μόλις μία συσκευασία αυγά και είστε έτοιμοι να ανοίξειτε το ψυγείο και να τα τοποθετήσετε. Ένα λεπτό γιατί μπορεί να κάνεις κι εσύ το λάθος που κάνουμε όλοι! Πριν τα βγάλεις από τη χάρτινη συσκευασία τους και τα βάλεις στις ειδικές θήκες που έχει το ψυγείο καλό θα ήταν να σκεφτείς το λόγο που εξαρχής βρίσκονται σε αυτή. Ωστόσο, λάθη δεν κάνουμε μόνο κατά την αποθήκευση των αυγών αλλά και στο μαγείρεμα, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

αυγά ψυγείο

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το πού πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά, με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας. To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» θα πει στη βρετανική εφημερίδα The Sun η ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Βλάτκα Λέικ.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share