Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φοινίκια νηστίσιμα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

28 Σεπτεμβρίου 2020 08:05
Φοινίκια νηστίσιμα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Τις ημέρες της νηστείας όλοι θέλουν ένα γλυκάκι. Ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο σιροπιαστό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στην οικογένειά σας είναι τα φοινίκια. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι λίγα, απλά και υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που προτιμούν τις αλμυρές γεύσεις, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε υπέροχα μπιφτέκια με λαχανικά.

Υλικά συνταγής

  • 1 και μισό φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 4 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι

  • 2 & μισό φλ. Ζάχαρη
  • 2 & μισό φλ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • μισή λεμονόκουπα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder.
  • Σε μπολ βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Αφήνουμε να μουσκέψει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, κρατώντας λίγο.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Δεν βάζουμε όλο το αλεύρι μαζί, ίσως να μη το πάρει όλο.
  • Από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ.
  • Πλάθουμε τα φοινίκια σε μέγεθος μπουκιάς,και τα βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση δεν ανακατεύουμε ξανά.
  • Βράζουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι. Βάζουμε κοντά κοντά τα καυτά φοινίκια και τα περιχύνουμε στο ταψί με το κρύο σιρόπι
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και να ρουφήξουν.

Πηγή: fanpage.gr

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 Λεπτά

Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού μωσαικού.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων.
  • Αφαιρούμε τον αέρα.
  • Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: fanpage.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share