Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Υπέροχη και πανεύκολη κρεμώδης τυρόπιτα σε 3 κινήσεις

Πανεύκολη συνταγή

26 Σεπτεμβρίου 2020 10:21
Υπέροχη και πανεύκολη κρεμώδης τυρόπιτα σε 3 κινήσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια συνταγή για υπέροχη, πεντανόστιμη και εύκολη κρεμώδη τυρόπιτα. Μια πανεύκολη τυρόπιτα για να απολαύσετε μια λαχταριστή κρεμώδη πίτα με τυριά σε 3 κινήσεις έτοιμη για το φούρνο. Επίσης, δείτε την συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 500 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 220 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο ή βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα είναι αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο.
  2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Καλύπτουμε την επιφάνεια της γέμισης με ένα φύλλο, σπρώχνουμε με το χέρι μας προς τα κάτω τις άκρες γύρω γύρω και το λαδώνουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Πηγή: daddy-cool.gr

τυρόπιτα

Τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο - Γρήγορη συνταγή

Αυτή η συνταγή για μία τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε, δε βρίσκετε συνοδευτικό ή θέλετε ένα σνακ. Δηλαδή όπως καταλάβατε, είναι μια συνταγή για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους, χωρίς πολύ κόπο. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή με κοτόπουλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share