Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τύλιξε κιμά και κασέρι μέσα σε μπέικον! Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

24 Σεπτεμβρίου 2020 17:48
Τύλιξε κιμά και κασέρι μέσα σε μπέικον! Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!

Ένα άκρως… θερμιδοφόρο σνακ που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε! Διπλώνει λοιπόν κιμά και τυρί μέσα σε φέτες μπέικον τα αλείφει με λίγο BBQ sauce! Κάπως έτσι δημιουργεί κάτι σίγουρα πολύ λαχταριστό σε ελάχιστο χρόνο!

Σίγουρα ένα ορεκτικό ή ένα σνακ που θα εντυπωσιάσει σε κάποιο party ή σε κάποια ειδική περίσταση γιατί σίγουρα για κάθε μέρα δεν είναι. Και μιας και μιλάμε για συνταγές με κιμά, δείτε εδώ με ποια δύο υλικά θα κάνετε τα κεφτεδάκια σας... αφρό!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Βάζει σε μία κούπα κιμά, ντομάτα, ελαιόλαδο και άλλα 4 υλικά - Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει

Τα φαγητά που γίνονται μέσα σε κούπες είναι συνήθως ιδιαίτερα και μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Αυτή η συνταγή παρακάτω με τον κιμά θα σας ξετρελάνει.

Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο και γρήγορο από αυτό το ρολό κιμά σε κούπα. Ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα και κλέψτε τις εντυπώσεις. Μπορείτε επίσης, να δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή με κιμά και μακαρόνια, σε περίπτωση που η παρακάτω δεν σας ικανοποιήσει.

Συστατικά:

  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ketchup ντομάτας
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • 150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

Εκτέλεση:

  • Λαδώστε τη κούπα με το ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψτε το γάλα, το ketchup, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι στην κούπα.
  • Βάλτε σιγά σιγά τον κιμά στην κούπα.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Ψήστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στο δυνατό ή μέχρι να το δείτε ότι έχει ψηθεί.
  • Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε.

Η τέχνη του κεφτέ - Το «μυστικό» με τον κιμά, τη σόδα και το ψωμί

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή. Το μυστικό βρίσκεται στο κιμά, την μαγειρική σόδα και το ψωμί.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό. Επίσης, πάρτε ένα κιλό κιμά και κόψτε τον σε 6 φέτες. Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερη, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας ξετρελάνει.

Η βασική συνταγή είναι η εξής: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

1. Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μείγμα.

3. Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6. Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share