Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο - Γρήγορη συνταγή

Δοκιμάστε την! Είναι λαχταριστή!

24 Σεπτεμβρίου 2020 08:42
Τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο - Γρήγορη συνταγή

Αυτή η συνταγή για μία τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε, δε βρίσκετε συνοδευτικό ή θέλετε ένα σνακ. Δηλαδή όπως καταλάβατε, είναι μια συνταγή για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους, χωρίς πολύ κόπο. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή με κοτόπουλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ - Λαχταριστή συνταγή

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για κουλούρια με γαλοπούλα.

Υλικά

  • 300 γρ φέτα
  • 300γρ γραβιερα
  • 300 γρ κασερι
  • 5 αυγα
  • 60 γρ.βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  • Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
  • Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  • Ρίχνετε και το βούτυρο.
  • Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μίγμα, αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
  • Αλατοπιπερώνετε με σύνεση, αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
  • Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share