Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε τα μακαρόνια για όλο το βράδυ σε ένα μπολ με νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

21 Σεπτεμβρίου 2020 14:25
Έβαλε τα μακαρόνια για όλο το βράδυ σε ένα μπολ με νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που αγαπούν όλοι. Οι μικροί κυρίως λόγω γεύσης και οι μεγάλοι επειδή είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το γεύμα σας ήταν έτοιμο ακόμη πιο γρήγορα;

Το Athensmagazine.gr, συχνά σας φέρνει μυστικά και κόλπα για απογειώσετε τα μακαρόνια σας, δείτε εδώ το κόλπο για να μην λασπώσουν ποτέ ξανά. Αυτή τη φορά, σου βρήκαμε το κόλπο για να έχεις έτοιμα μακαρόνια μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Πώς θα το καταφέρεις αυτό;

Θα είσαι ικανός να βράσεις τα μακαρόνια σου μέσα σε 1 λεπτό αν τα βάλεις από την προηγούμενη νύχτα σε ένα μπολ με νερό, όπως κάνουμε και με τα φασόλια.

Την επόμενη μέρα θα είσαι ικανός να φας τα μακαρόνια σου πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως γιατί θα ετοιμαστούν πολύ πιο γρήγορα.

Το κόλπο για τα τέλεια μακαρόνια απευθείας από την Ιταλία

Μυστικά και κόλπα για τα μακαρόνια υπάρχουν πάμπολλα αλλά εμπιστευόμαστε λίγο παραπάνω όσα προτείνουν οι Ιταλοί σεφ, δείτε εδώ το κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας σε χρόνο μηδέν.

Όταν φτιάχνετε μακαρόνια με σάλτσα (οποιαδήποτε σάλτσα), λίγο πριν στραγγίξετε τα μακαρόνια, αφαιρέστε ένα μέρος του νερού στο οποίο βράζουν (περίπου 1/4 ή 1/3 κούπας). Όταν τα ρίξετε ξανά στην κατσαρόλα και τα αναμείξετε με τη σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό.

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τη σάλτσα να ενσωματωθεί στην εντέλεια με τα ζυμαρικά, καθώς το άμυλο στο νερό θα δώσει όγκο στη σάλτσα και μια κρεμώδη υφή. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η λεπτομέρεια κάνει όλη τη διαφορά. Αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί, άλλωστε, να φτιάχνουν άψογες μακαρονάδες, τότε ποιος;

Τσουχτή: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια από τη Μάνη

Η ιστορία της τσουχτής, της μακαρονάδας που είναι φτωχή σε υλικά, αλλά πλούσια σε γεύση και...θερμίδες, μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο. Συνταγές για μακαρόνια υπάρχουν αμέτρητες αλλά σίγουρα καμία δεν είναι σαν αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη. Κι επειδή ξέρουμε πως εκτός από ένα νόστιμο πιάτο για το στομάχι πρέπει να είναι και νόστιμο για το μάτι, δείτε εδώ πώς θα σερβίρετε τα μακαρόνια σας σαν επαγγελματίας.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 500γρ μακαρόνια με τρύπα - ή παραδοσιακές μακαρούνες
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι χοντρό για το βράσιμο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας ξερή μυζήθρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο νωπό

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν στο αλατισμένο νερό -στη συσκευασία αναγράφεται ο χρόνος. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά «καίμε» λίγο το βούτυρο και ρίχνουμε τη μυζίθρα. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις ροδίσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάρουν όλα γεύση.
  • Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι, μέσα σε νωπό βούτυρο τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φροντίζουμε να τα βγάλουμε έγκαιρα ώστε να είναι μελάτα.
  • Βάζουμε στα πιάτα τα μακαρόνια και από πάνω ένα αυγό.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα.

Πηγή: bovary.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share