Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κορυφαίο τρικ για να έχεις έτοιμα μπιφτέκια στο μισό χρόνο

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

20 Σεπτεμβρίου 2020 19:37
Το κορυφαίο τρικ για να έχεις έτοιμα μπιφτέκια στο μισό χρόνο

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ γιατί είναι λάθος να ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας;

Στο τηγάνι για ευκολία

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος ψησίματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο βαρύ, καθώς δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής για το λίπος των μπιφτεκιών. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι (γραμμωτό, αν θέλουμε να αποκτήσουν τα μπιφτέκια μας τις καφετιές γραμμές του καψαλίσματος).

Το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά, αλείφουμε την επιφάνειά του με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα και με το πάχος τους και το πώς τα θέλουμε ψημένα.

Βούτηξε τα χέρια της σε μπύρα και άρχιζε να ζυμώνει μπιφτέκια - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

μυστικά για τα τέλεια μπιφτέκια είναι αμέτρητα, άλλα είναι σχετικά με τα υλικά, αλλά με το ζύμωμα κι άλλα με το ψήσιμο. Όλα όμως έχουν στόχο το ίδιο αποτέλεσμα, αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια, δείτε εδώ το μυστικό με το παξιμάδι.

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε ένα ακόμη μυστικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας έξτρα ζουμερά και νόστιμα. Για να γίνουν ζουμερά τα μπιφτέκια, πρέπει το μείγμα που θα φτιάξουμε να είναι αφράτο. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ υδαρές.

Πρέπει γενικά να γνωρίζουμε πως το αφράτο του μείγματος έχει να κάνει (και) με το πόσο λιπαρός είναι ο κιμάς. Αν φτιάξουμε μπιφτέκια με λιγότερο λιπαρό κιμά, θα χρειαστεί να προσθέσουμε υλικά που θα αφρατέψουν το μείγμα

Αυτό ισχύει και αν χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά τριμμένη (αντί για ψωμί μουσκεμένο), καθώς έτσι το μείγμα θα γίνει πιο σφιχτό. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε έναν ή συνδυασμό ορισμένων από τους τρόπους που ακολουθούν και να τον εφαρμόσουμε στις δικές μας παρασκευές.

Κατά το ζύμωμα του μείγματος, λοιπόν, βοηθάει ιδιαίτερα αν βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, μπίρα ή ελαιόλαδο.
Η σόδα (το αναψυκτικό) ή το φυσικό μεταλλικό ξινό νερό και το μπέικιν πάουντερ θεωρείται ότι αφρατεύουν το κιμαδένιο μείγμα. 1/2 φλιτζ. τσαγιού ή 1/2 κουτ. γλυκού, αντίστοιχα, σε 1/2 κιλό κιμά αρκούν.

Ιδιαίτερα ωφέλιμα για το αφράτεμα των μπιφτεκιών είναι το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα μαζί με τα υγρά τους (για 1 κιλό κιμά, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 μέτριες ντομάτες είναι αρκετά).

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιπαρή ουσία αλλά ούτε ψωμί ή φρυγανιά, τότε ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά στον πολυκόφτη με τα μαχαίρια μαζί με 2 – 3 παγάκια και τον «χτυπάμε» για 3 – 4 λεπτά μέχρι ν’ ασπρίσει και να «σπάσουν» οι ίνες του.

Αν έχουμε προσθέσει περισσότερα υγρά απ’ ό,τι πρέπει και το μείγμα δεν πλάθεται, τότε «διορθώνουμε» το μείγμα προσθέτοντας λίγη φρυγανιά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share